Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Horoskop

Horoskop
 

Sizin 2011 horoskopunuz gerçekleşti mi ?


Her yıl sonu yaklaştığında, anormal bir dinamizm olur tüm dünyada.. Üretici firmalar, tüketici toplumları hedefleyerek, yeni ürünler, yeni imkanlar, yeni kampanyalar üretirler.. Kimi, geçmiş bir yılın tarihini anbean tutmuştur, yeni yılda neler olacağına ilişkin tarihi karşılaştırmalar ve tahminler yaparlar.. Astrologlar, dünyanın yeni yıldaki bilimsel falına bakarlar. Her bir burcun özelliklerini taşıyan insanların, yeni yılda gezegenlerin durumuna göre nelerin beklediği, şaşının, parasal durumunun, sağlığının ne olacağını söylerler. Gazetelerde boy bol yazı dizileri falan filan.. Özellikle bu bizim ülkemizde çok revaçta.. Şimdilerde buna bir de, siyasilerin ve ülkelerin yeni yılda geleceği ne olacağı, siyasi kişilikleri, Türkiye’yi nelerin beklediği gibi konular da eklenince, seyrinin keyfi doyulmaz oluyor. Çünkü, öyle şeyler söyleniyor ki, kendinizi  ister istemez farklı bir ülkede hissediyorsunuz..

Siyasi kişiliklerin 2012’yi nasıl karşılayacağı yada yeni yılda neler yapabileceği konusunda falcılık yapmaya yada gezegenlerin olası konumuna bakarak, fikirler üretmeye gerek yok. Dünyanın her yerinde olduğu gibi, bizim siyasilerimiz de ‘günlük politika’ üretirler ve bir önceki gün ile bugünkü fikirleri arasında hep farklılıklar olması doğaldır.. Yanlış hatırlamıyorsan, emekli Cumhurbaşkanı Demirel söylemişti, demişti ki “siyasette 1 gün çok uzun bir zamandır.”  Bu şu demek, siyasette, her an her şey değişebilir… Mühim olan ne olacağı değil, olan şeye nasıl bir kılıf bulunacağı, nasıl bir siyaset güdüleceği ve Türkiye halkının bunu nasıl sindireceği…  Size en son bir örnek. Üstelik sıcağı sıcağına… Daha dumanı tütüyor.. Birkaç gün öncesine kadar, her şey günlük gülistanlıkken, Türkiye, yeni umutlarla, eğlencelerle yeni bir yıla hazırlanırken,  bir anda bir grup insanın, sınıra yakın dağlık arazide ppk’lı sanılarak askeri uçakların bombalaması sonucu 35 sivil can heba oldu… Çoktandır fırsat kollayan Bdp ve tabanına da bir anlamda gün doğdu… Şimdi bunu istedikleri gibi kullanacaklar. Zaten pkk üzerindeki askeri operasyonlardan rahatsız olan bdp şimdi hükümete yüklendikçe yüklenecek ve düşünmeden konuşmaya devam devam edecekler. Bdp genel başkanının söylemini dinlediniz mi ? Söyledikleri  ‘ kürt halkını galeyana getiren ’sözler değil mi ? Örgüt yanlıları hem Şırnak’ta, hem İstanbul’da cam, çerçeve indirmediler mi ? Durun ve bekleyin, daha fazlası da olacaktır..

Yıl biterken, bu talihsiz ve sevimsiz olay başımıza bir çorap örecek. Bunu bekliyorum. Ama en çok merak ettiğim şeyler var. Örneğin, bu istihbaratı kim nasıl yaptı ? O bölge bombalanmadan, ölen vatandaşlar kontrol altına alınamaz mıydı ? Pkk bu insanları gerçekten kullanmış olabilir mi ? Bdp bunu gereğinden fazla istismar edebilir mi ? Başta hükümet ve Türkiye bundan sonra nasıl davranacak ? Ve Pkk bundan nasıl nemalanacak ?

Daha soru çok ama cevabını kim verecek o belli değil. Biz kendimiz çalıp, kendimiz söyleriz ancak. Otuzbeş can elbette önemlidir. Hükümet hemen gereğini yapmalıdır. Daha şimdiden geçmiş tarihte olan ‘33 kurşun ‘ olayı ile bir tutulmaya çalışılan bu olayı biran önce aydınlatmalı, ölenlerin ailelerinin yaralarını sarmalı ve olayda hata/kasıt varsa gerekirse tazminat dahi ödemelidir. Yaraları geç kalmadan sarmalı ki, bdp ve pkk’ya koz vermemelidir..

Ölen otuzbeş genç ve sivil insan 2012’yi ne yazık ki, göremeyecekler. 2010’Un son günlerinde falcılar, astrologlar, vs işlerle uğraşanlar, siyasilerin ve Türkiye’nin 2011 horoskopuna bakarken bu olayı görmüşler midir bilemem. Ancak siyaset bilimi ile uğraşanlarda siyasette 1 saatin bile uzun olduğunu artık kabul etmektedirler. Birileri toplum mühendisliğine soyunurken, her şart ve koşulda, kendilerini, partilerini yüceltirken, ortada seçim meçim de henüz yokken, ‘anketlerin kendilerini yüzde bilmem kaçlara taşıdığını ve diğerlerinin nal topladığını’ haykırırken ve de yıl biterken kendileri kıyağından en kıyak maaş zamlarını yaparken, halkların bireyleri arasındaki sosyal, kültürel, psikolojik ve ekonomik ayrılıları, uçurumları nasıl kapatacağı konusunda söylediklerinin bir fantezi olarak söylendiği kanısını taşımakta çok acı olsa gerek.

2010 horoskopunda, bir çok insanın suçunun sabit görülmemesi yada işlemediği suçlardan dolayı hapse atılması, üstelik neden suçlandığını bile bilemeden, hakkında isnat edilen suçlar ve deliller ispatlanmadan bile yıllardır içeride olanların, oralara nasıl gireceği ve çıkıp çıkmayacakları görüldü mü bilmiyorum ama 2012’Nin horoskopuna bakanlar inşallah bunun cevabını verebilirler…

2011 biterken, ülkemin halkına, “umudunuzu yitirmeyin… Barış, iyi bir gelecek, ezilmeden, zulüm görmeden yaşamak ve ekmek sizin hakkınız… Bu ülkede çocuklarınızı, endişesiz, korkusuz büyütmek ve kalan ömrünüzü, hesapsız, kitapsız geçirmekte sizin hakkınız. Bu hakka bir gün kavuşacaksınız. Ülkemin halkları bunu hak ediyor…” diyerek yazımı bitirmek istiyorum…  

../..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..