Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Hoş geldin Kürt baharı

Yatıyor Suriye, kalkıyor  Suriye. Ekranlarda Suriye, gazetelerde Suriye.

AKP'nin demokrasi açılımları iflas etti. Herkes ağzındaki baklayı çıkardı.

İşin nereye gideceğinin farkında olmayan bir iktidar söylenenlere kulaklarını tıkamış görünüyor. Olanları görmek dahi istemiyor. Adli vakaymış gibi durumu idare etmeye çalışıyor.

Bir taraftan İstanbul yanıyor, diğer taraftan Diyarbakır. Ortalıkta Kürdistan çığlıkları atılıyor. Memleket yanmaya başlamış, iç savaş görüntüleri naklen veriliyor. Devletin valisisi tefe konmuş dinleyen yok. Devlet kendini kabul ettirmek için polise sarılmış.

Gaz bombaları ortalığı toz dumana boğmuş. İnsanlar bir yerleri yakıp yıkıyorlar.  Ülke savaşa girmiş gibi emniyet alarmda.

"Siyasi statüsü olan Kürdistan istiyoruz" artık diyen millet vekilleri fink atıyor.

Kısaca tarif edecek olursak bu işin adı ne nevruz kutlamaları, ne de kardeşlik rüzgarı. Sadece bir tek tarifi var:

Ayaklanma provası.

Evinin camından bir vatandaş bunu görebiliyor da iktidar bunu niçin göremiyor?

Bu saatten sonra görmesi de gerekmiyor. İşin başından beri bunun emperyalist bir proje olduğu belliydi. Uygulaması görevini de AKP iktidarı yapacaktı.

Geçmiş iktidarlar dahil elli bine yakın insanımızın ölmesinin, malımızın talan edilmesinin, terör belası yüzünden yüz yıl geride kalmamızın ne anlama geldiğini hala anlayabilmış değiller.

On yıllık AKP iktidarının ülkeyi bölme noktasına getirdiği memlekti bölme projelerinin akıbetini de Türk Milleti anlayabilmiş değil.

Muhalefet partileri dahil, tüm sivil toplum kurumları ülkede neler oluyor bitiyor bilmekte, görmekte zorlanıyor musunuz?. Günlük işlerinizi terk edemezseniz ülkenin bölündüğününü göremezsiniz. O koltuklarınızda  rahat oturabilmek için ortalığın böyle mi güllük gülistanlık olduğunu sanıyorsunuz.?

Demokrasiyle yönetilen hangi ülkede, ülke bölünme eşiğine gelmişken iktidarın oylarını artıyor? Muhalefet çırpındıkça oy oranı düşüyor? Halk kayıtsız şartsız iktidara inanmak zorunda kalıyor?

Günün birindegazetelerde:

"Hoş geldin Kürt baharı"

Diye bir başlık görürsen ayağının altından kayan bir vatan toprağına el sallamaktan başka ne yapabilirsin?

Ne başbakanın döktüğü göz yaşları para ediyor,ne de esip gürlemeleri.

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..