Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Hoş görü kültürü topluma yerleşir

Hoş görü kültürü topluma yerleşir
 

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=20.02.2008&Newsid=162989&Categoryid=1


Başbakan Erdoğan yıllardır bahsettiği hoşgörü kültürünü bir çırpıda topluma yerleştirir. Baktı olmuyor, kimse hoşgörüden anlamıyor boş durmaz açar davayı!

Dünyanın her yerinde liderler hakkında karikatürler çizilir, en sert şekilde eleştirilir, yerden yere vurulur liderler ancak bizim liderlerimiz pek muzdariptir karikatür konusunda. Eleştirilmek hiç hoşlarına gitmez, pohpohla babam pohpohla oh ne ala…

Leman’da yayınlanan Erdoğan fotoğrafı sonrası basına yansıyan haberlerden sonra diğer ülke liderleri hakkında çizilenlere bakma gereği hissettim. Sonuç gerçekten korkunç, Başbakanımız gerçekten haklı dava açmakta, diğer dünya liderleri hakkında çizilenler genel ahlaka son derece uygun. Fakat gel gör ki, Erdoğan hakkında çizilenler, yazılanlar felaket denecek düzeyde.

Bu kez 20 bin YTL istedi

Başbakan Erdoğan’ın kendisini eleştirenlere karşı tahammülsüzlüğü devam ediyor. Son zamanlarda kızgın tavırlarıyla dikkat çeken Erdoğan gazetecileri azarlamakla yetinmeyip, Leman dergisinin iki hafta önceki kapağında kullanılan fotoğraf için tazminat davası açmaya karar vermiş. Erdoğan’ın karikatür için istediği rakam 20 bin YTL.

Fotoğrafın sahte olduğunu ve ağır hakaret içerdiği için dava açmaya karar vermiş Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan. Bilgisi dışında hiçbir şey olmasını istemez normalde. Maliye Bakanı Unakıtan her fırsatta üstüne basa basa dile getirir. Mikrofonlar açıkken dahi çekinmeden söyler “ siz yine de başbakana bir danışın” diye. Yanlış yapan gazeteciler, dergiciler, karikatürcüler… Yayınlamadan önce sen de danış kardeşim Başbakanımız Erdoğan’a, o zaman sana dava açmaz işte.

Çok iyi adamdır Başbakanımız Erdoğan, fakat şu mahkemeler yok mu tam 3 kez davasını reddetmişler. Olacak iş mi dostlar hele bir bakın şu Leman’ın yaptığına, adalet mi şimdi bu? Açtı dördüncü davayı bunu da reddederse mahkeme…

Yok yok olmayacak böyle hukuk sistemine de el atmak gerekecek. Çok imam almak sonra onları başka yerlere kaydırmak uzun ve meşakkatli bir iş oluyor. Üstelik onca zaman boşa gidiyor. Hukuk, adalet hepsi iyice bir gözden geçmeli…

Leman’cılar ne mi demiş? Yahu bunlar iyice yüzsüz olmuşlar “ Zaten o fotoğraf internette her yerde var” deyip pişkin pişkin cevap vermişler Başbakanımız, ulumuz… Erdoğan’a. İyice azıttılar.

Yeniden mi basın yayın yasası çıkarılsa acaba?

Bir göz atalım dünya basınına, onlar neler çizmiş liderler hakkında acaba!

http://forbiddenplanet.co.uk/blog/wp-content/uploads/2007/07/Martin%20Schranks%20blair%20bush%20cartoon.jpg

http://www.mediareviewnet.com/images/zapiro%20bush%20cartoon.jpg

http://www.caricatures-ireland.com/blog/wp-content/uploads/2007/09/george-bush-cartoon.jpg

www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A33567-2004Oct14.html

http://image.guardian.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/steve_bell/2006/12/21/steve.jpg

http://www.andydavey.com/Images/03-053%20Blair%20County%20Rodeo.jpg

http://www.channel4.com/news/microsites/E/election2005/images/cartoons/18_graeme_howard_gl.jpg

Bu karikatürlere baktıktan sonra tekrar düşünün Sayın Başbakan, gerçekten hoşgörü kültürü taşıdığınıza emin misiniz? Yoksa işler her çığrından çıktığında suçlu sizi eleştirenler mi oluyor?

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..