Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '11

 
Kategori
Özel Günler
 

Hoşçakal eski yıl!

Hoşçakal eski yıl!
 

kendi albumumden


Devletin kurumlarinin birbirinden haberleri yok, cunku birbirlerine guvenmiyorlar bunu icinde bilgi paylasimi gibi onemi bir unsuru devre disi birakiyorlar. Sonunda olan gunahsiz 35 kisinin canina oluyor. Iste devlet boyle yonetiliyor. Sizin de basiniza devlet eliyle bir saksi dusebilir, yeni yil piyangosu size cikti diye dusunmeyin sakin.

Yeni bir yila giriyoruz, aslinda yillar bize giriyor biz farkinda degiliz. Her yeni yil bizden birseyler gotururken yeni sorunlar getiriyor. Aslinda haberlere goz atmasam hicbir dusuncem olmayacak. Mutlu bir sekilde yasamaya devam edecegim. Yasamak guzel, insanlarla cikarsiz dostluklar kurmak guzel, istedigimde canimin istedigi yere seyahat etmek guzel, her an sincaplarla, geyiklerle karsilasmak guzel. Insanlarin her turlu olaya duyarli olmasi guzel. Agaclarin yapraklarinin sararip yere dusmesi, gece boyunca karin yagmasi gecenin yarisinde bir kadeh sarapla karin yagmasini seyretmek ayri bir guzel. Elli yasinda hala dans ediyor edebilmek, sevilmek, ilgilenilmek, yakindan tanimadigin biri tarafindan davet edilmek, davete katilinildiginda sicak karsilanmak, belirli konularda bilgi almak icin mesaj almak, yasamin dortte ucunu onurlu bir sekilde, kimseye yalakalik yapmadan yasamak, para denen insan onurunun satin alinmasina araci olan nesnenin eseri olmamak guzel.

Her yeni yildan birseyler bekleriz, peki hic dusunurmuyuz yeni yil bizden ne bekler. Ben yeni yilin bizden beklediklerine tercuman olmaya calisayim.

Yeni yil yargi mensuplarindan vicdan, politikacilardan vatan sevgisi ve dursutluk, genclikten gecmisten (Ataturk`un kendilerine teslim etmis oldugu Cumhuriyeti bu hallere getirilmesine goz yumanlara, aile bireylerine) hesap sorma, din gorevlilerinden dinin ticarete, siyasete araci edilmesine goz yummamalari, ogretmenden cocuklara karsi hosgoru, basin mensuplarindan olaylari cikarlari icin kullanmama ve halki yaniltmama, ulkede savas ortami olmamasina ragmen sehit dusen asker ve emniyet mensuplarinin ailelerinden bunun hesabini devleti yonetenlerden sormalarini, vatandastan duyarlilik, cesaret, kendine guven, karnindan konusmama, yetistirdigi cocugun gelecegini dusunmesini bekliyor.

Hoscakal eski yil, seni pek hatirlayan olmaz boynun hep bukuk gidersin.


 

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...