Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '09

 
Kategori
Sinema
 

Hoşçakal Güzin

Hoşçakal Güzin
 

Duygu sömürüsü yapmayan bir duygusal film...


"Kaç defa sevdiğiniz birinin mezarı karşısında gülümseyebildiniz?''

Tesadüfen Türkmax kanalında rastladığım önceleri sıkıcı olacağını düşündüğüm ancak izledikçe hiç bitmese dediğim harika bir dram.

Filmin girişini kısaca özetlemem gerekirse ;

Serkan (İsmail Hacıoğlu) set işçisi ağabeyi Özkan (Oktay Kaynarca) ile bir apartmanın bodrum katından dünyaya bakan eski türk filmleriyle vakit geçiren antisosyal bir gençtir. Ağabeyi Özkan, Serkan'a tıp fakültesine girmesi için dönem dönem şiddet dahi uygulamaktadır. Oysa Serkan'ın hayalinde fotoğrafçılık vardır. Üniversite sınavını kaybeden Serkan ağabeyinin baskısıyla bir huzurevinde çalışmaya başlar. Oradaki görevi eski bir yeşilçam yıldızı olan Güzin İpek'in (Ayten Gökçer) şahsi bakımıdır. Ömrünün son yıllarını geçirmekte olan Güzin İpek ile tanışması Serkan'ın hayatını tamamen değiştirir. Hikâyenin bundan sonrasını ise filmden izlemenizi öneriyorum.

"Hoşçakal Güzin" izleyen herkesin kendisinden bir şeyler bulacağı 2008 yapımı bir Tv filmi. Ayten Gökçer ve İsmail Hacıoğlu adeta zirve yapmışlar diyebilirim. En kurak göz pınarlarının bile harekete geçeceğinden emin olabilirisiniz.

Filme emeği geçen herkese yürekten teşekkürler...

...

Hoşçakal Güzin

Dram

Senaryo ve yönetmen: Cem Göreç

Süre: 90 Dakika.

Yoğunlukla gösterilen kanal: Türkmax

 
Toplam blog
: 14
: 1269
Kayıt tarihi
: 05.07.08
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. Yurduma Atatürk sevdalısı iki çocuk yetiştirmenin gururunu yaşıyorum. Haks..