Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

GAZETECİ YAZAR ASLI MERCAN SARI

http://blog.milliyet.com.tr/aslisari

31 Aralık '18

 
Kategori
Özel Günler
 

Hoşgeldin 2019

Geçmişi özleyenler. Hoşgeldin 2019

Yılın son günü ve son demi. Bugün masamın başına, yeni yıl dileklerimi köşemde değerli okuyucularıma ithaf etmek adına; mutluluk dolu, esenlik dolu ve şans dolu bir yıl dileyerek klavyenin tuşlarına vurayım. Böylelikle yeni yıla ilk adımı atmış olalım. Yeni yıla bütün coşkumla, sevincim ile kelamım şudur.

Usulden değil, içimden gelen o deli yaşama sevincim ile acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle, hüznüyle, mutluluğuyla koskaca bir yılı (2018) geride bıraktık. İlk öncelikle kendime sağlık diliyorum.( Sağlık, sağlık, sağlık). Akabinde yeni yıldan ne bekliyorsanız önce inanmak gerek. İnanın ki umudunuzun peşinden koşabilesiniz .Yaşadığımız tüm güzellikleri içinizde  kondurup olumsuzlukları bir nebzede unutabileceğiniz ve yepyeni umutlara merhaba diyebileceğiniz güzel bir yıl olsun 2019.  Ah ah dediğinizi duyar gibiyim.

Siz de geçmişi özlüyor musunuz benim gibi? 31 Aralık 1995 gününü anımsarım uyandığımda bugün. O zamanlar 8-9 yaşlarında tam bir 90'lar çocuğuyum. O gün evde şenlik var. Evin babası gavur icadı falan olduğundan değil, masumane evlatlarını başına toparlar açar TV'yi çerezdi, pastaydı bir sürü güzel dileklerdi ne güzel anımsıyorum o günleri... Meşhur köy bakkalımız nurlar içerisinde yatsın Cemo dayı o gün pek mutlu olurdu. Her yer şenlik satışlar şahane. Bir de eski yılbaşı kartlarını hatırlıyorum. Çok güzellerdi. Şimdilerde ise yerini kar küreleri aldı. Pardon toplu mesajlar demeliydim. Sevdiklerimize yollardık hep. Hatta yan yana olduğumuz kardeşlerimize bile hediye mahiyetinde verirdik. Babalar o gün tıka basa alışveriş yaparlardı. Olan olmayana aktarırdı bütün evlatların yüzü gülsün diye. Annelerin yaptığı ucu bucağı görünmeyen abartı dolu alışveriş listesi babayı korkutsa da ses çıkarmazlardı o gün. Evin hanımı, yegane patron tüm maharetini gösterirdi. Özellikle kakaolu bisküvili pasta yapılırdı. Karışık kuruyemişler annelerin gelin çeyizinden kalma sarı tabaklarına doldurulurdu. Meyveler hazır olur maaile yemeğe oturulurdu. O kadar uzun okadar uzun ki esasında tadında bırakmak en güzeli.

Ez cümlelerim eşliğinde 2019 yılında neşeniz, sağlığınız, azminiz, duanız, mutluluğunuz ve huzurunuz eksik olmasın. Herkese umutlarının peşinde koşabilecekleri, sevdiği şeylere ve kendine vakit ayırabilecekleri güzel bir yıl diliyorum. Deli yaşama sevinçleriniz daim olsun. Hiç bir zaman içinizdeki o bir tutam deliliği yitirmeyin. Siz çok kıymetlisiniz sizden başka birtane daha yok! Nice güzel yıllara.

Sevgi, selam, mutluluk ve huzur ile.

 
Toplam blog
: 94
: 280
Kayıt tarihi
: 20.11.17
 
 

Bundan yaklaşık on yıl önce kaleme, kağıda, satırlara  gürültüsüz bir şekilde haykırmaya başladım..