Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Hoşgeldin B(ülent)üyük K(orkmaz)aptan

Hoşgeldin B(ülent)üyük K(orkmaz)aptan
 

Hoşgeldin B(ülent)üyük K(orkmaz)aptan


GALATASARAY

Kuşkusuz son günlerde spor bültenlerinde en çok konuşulan takım Galatasaray' dır. Ligden düşmemek için mücadele eden bir Kocaelispor' a evinde, hem de 5 gol yiyerek mağlup olması, yaklaşan Bordeaux maçı ve teknik direktör değişikliği gündeme oturmasını sağlayan nedenlerin başını çekmektedir.
Ve olan oldu, geldiği günden itibaren tartışılan, geldiği günden itibaren koltuğu sallanan Skibbe' nin görevine son verildi. Acilen toplanan yönetim bu kararın ardından boş kalan mevkiye Galatasaray' a yıllarını veren, büyük başarılara imza atan Bülent Korkmaz' ı göreve getirdi.

Michael Skibbe

Sezon öncesi takımın başına getirilen ve getirildiği andan itibaren eleştirilen bir teknik adam Skibbe. Gerek futbolcu gerek antrenörlük kariyeri masaya yatırılarak Galatasaray' a yeterliliği tartışıldı. Süper kupa finalinde Kayserispor' u yenerek kariyerinde ilk kupasını da kazanmış oldu. Ancak lig başladı işler değişti, kör topal bu noktaya gelindi ve 21 haftada; 11 galibiyet, 6 mağlubiyet, 4 beraberlik alarak takımın 26 puan birden kaybetmesine futbolcularla birlikte ortak oldu. Fransa' da Bordeaux ile oynaması gereken futbolu oynattı şanslı sayılıcak bir skorla işi bitirdi. Ancak işte Skibbe için kara hafta geçtiğimiz haftaydı. Önünde bir Bordeaux maçı rövanşı vardı o maçı düşündü, o maça odaklandı, o maça daha çok önem verdi ve fazla şans tanımayan futbolculara Kocaelispor maçında şans verdi.

Ancak çok büyük yanılgıya düşmüştü. Çünkü karşısındaki rakip ligde küme düşmemek için savaşıcak, yırtınıcak, battı balık yan gider mantığı ile oynayacaktı. Gel gelelim, rakiplerinin puan kaybettiği haftaydı bu hafta, kazanılıcak 3 puan sadece 3 puan değildi 9 puan birden kazanıcaktı Galatasaray.
Ama işte işler Skibbe' nin düşündüğü gibi ilerlemişti. Gözler skorboarda bakmak istemiyordu ama gözünün içine illa sokucaklardı o skoru.

Skibbe başlığı altında konuşuyoruz ancak Kocaelispor maçında, o skora etki eden tek insan Skibbe miydi? Hayır, sadece o maç için yargılanamaz Skibbe. Skor 2-3 iken kazanılan bir penaltıyı atamayan Baros' u, sağda basmadık yer bırakmayan ama boşuna, iş orta açmaya gelince dökülen Sabri' yi, niye surat yaptığı bilinmeyen Arda' yı unutmamak lazım. Dediğim gibi Skibbe sadece son maçıyla yargılanamaz.

Ya yönetim, Ümit Karan' a verdiği desteği bir kez olsun Skibbe' ye verdi mi? O da hayır.

Yani tek suçlu Skibbe değil. Skibbe' nin teknik direktörlüğü şuan için tartışılır ama ilerde Skibbe' yi çok farklı yerlerde görebiliriz. Fenerbahçe' de beğenilmeyip gönderilen Löw gibi. Neyse Skibbe yolun açık olsun. Emeklerin için teşekkürler.

Bülent Korkmaz

Yıllarını Galatasaray' a vermiş, hırsıyla, inancıyla, yüreğiyle taraftarın gönlünde taht kurmuş gerçek bir Galatasaraylı. 22 yılını takımın başarısı için geçiren, bu süre içerisinde sayılı futbolculara nasip olan başarılara imza atmış bir futbol adamıdır.

Bugün birkaç yıldır özlemini çektiği yuvasına tekrar ama bu sefer teknik direktörlük sıfatıyla girdi. Teknik direktörlük kariyerinde Kayseri Erciyesspor, Bursaspor ve Gençlerbirliği' ni çalıştırarak kariyerine adım atmıştır. Ancak şuanki konumunu, inanıyorumki omuzlarında büyük bir yükten öte apolet gibi taşır.
Unutulurmu takımını motive edişi, unutulurmu UEFA finalindeki direnişi, omuzu çıkmasına rağmen tek eliyle maça devam edişi. UNUTULMAZ. Bitmek bilmeyen hırsın, kazanma azmin, Galatasaray aşkın ile yuvana hoşgeldin büyük kaptan.


Sonuç olarak başta da belirttiğim gibi, Skibbe' nin gönderilmesi acil alınan bir karardır fakat verilmiş ve uygulanmış bir karardır yani artık yapılıcak birşey yok, giden gitti. Ancak yönetimin verdiği karar bazı kesimler tarafından ne kadar eleştirilse de bence en doğru karardır. Bir yanda acilen, kabataslak alınmış bir karar ama hemen ardından o kararın karamsarlığını gidericek alınmış olan yerinde bir karar.

Ne beklenilebilirdi ki? Dünyaca ünlü bir teknik direktör mü? Sezonun ortası bile değil artık 22. hafta maçına çıkacak. Uzun iş olmaz.

Fatih Terim mi? Aynı anda A milli takım ve Galatasaray? 2000' li yıllardan sonra gelmiş olan bir Fatih Terim örneğini de gördük biz. Zaten Fatih hoca milli takıma futbolcu seçiminde bile yanlışları var. O da olmaz.

Futbolu, Türk futbolunu, Galatasaray'ı iyi bilen bir teknik direktörün gelmesi gerekirdi ve dediğim gibi Bülent Korkmaz aranan kan.

Şimdi herşeyi bir yana bırakıp sakin kafayla önümüzdeki Bordeaux maçını düşünelim. Yeter bu kadar stres, sıkıntı. Biraz pozitif olalım ve Bülent hocamıza sahip çıkalım, destek duralım.

BİR GÜNDE KRAL OLMADIK Kİ BİR GÜNDE TAHTTAN İNELİM...

Saygılar

 
Toplam blog
: 2
: 16267
Kayıt tarihi
: 03.11.08
 
 

Uluslararası Ticaret ve Finansman 2. sınıf öğrencisiyim. İlgi alanım tamamen futbol ve bölümlerini k..