Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Hoşgeldin Daum!

Hoşgeldin Daum!
 

Antalyaspor maçını seyrederken sanki geçen senenin son 10 haftasındaki Daum’un Fenerbahçe’sini seyreder gibiydim. Fenerbahçe de zaten mevcut oyuncu yapısı ile bu sistemde başarılı olur. 

Orta saha ve defans hattında bağların kuvvetli olduğu kanatların takım savunmasına katkısının yüksek olduğu bir yapı vardı. Bu yapı Semih-Özer değişikliği ile iyice pekişti ve son yarım saatte Fenerbahçe oyunu tamamı ile kilitledi. 

Antalyaspor maçında Santos ilk dakikalarda arkasına atılan toplarda etkisiz kalırken, önce Niang’ın daha fazla ona yardım etmeye başlaması ve daha sonra ise o bölgeye Niang yerine Özer’in katılımı ile rahatladı. 

Emre ve Selçuk sıkı defansif anlayışları ile Lugano ve Yobo’nun zor durumda kalmalarına müsaade etmediler. Semih en uçta yeterli baskı sağlayamadığı için Alex, Mehmet ve Niang istedikleri hata toplarını pek bulamadılar. 

Gökhan Gönül her zamanki gibi mükemmel oynarken bu sefer şahane bir golle de oyununu süsledi. Alex yine istekliydi. Niang başlarda yerini yadırgadı ama sonra mevkiisine daha fazla alıştı. 

Aykut Kocaman sahaya çıkardığı 11’de Niang’ı her zamanki gibi forvette, Semih’i yedekte tutup, Özer’i solda oynatabilirdi. Sahaya bence sadece bu yanlışla çıkmıştı ve 60. dakikada da biraz geç de olsa yaptığı değişiklikle doğruyu buldu. Niang-Dia değişikliği ise zamanlama açısından oldukça yerinde bir değişiklikti. Dia’nın 1-0 öne geçilen maçlarda sonradan oyuna girmesi durumunda mutlaka etkisi daha fazla olacaktır. 

Hakemin geri pas uydurması ile kazanılan endirekt vuruş Antalya’nın tek tehlikeli pozisyonu olurken sanırım hakem de hatasını sonradan anladı ve Necati’nin önüne geçerek olası golü engellemeye çalıştı... Ayrıca sonlara doğru Dia’nın sol kanattan giderken çok sert bir şekilde itilerek durdurulmasına hepimiz sarı kart çıkar diye beklerken hakemin oyunu bile durdurmaması çok ilginçti. 

Tribünlerin boş olması bilet fiyatları ile mi ilgiliydi yoksa trafiğin durumu ile mi ilgiliydi bilmiyorum ama Antalya’ya yakışmadı. Mardan stadı da pek yakışmıyor zaten. Antalya’ya daha uygun bir yerde Kayseri’deki gibi bir stad yapılması yakışır. Mardan stadı ancak antreman maçları için uygun olabilir. 

Trabzon’un ve Bursa’nın puan keybetmesi ile zirveye iyice yaklaşıldı ve Fenerbahçe bu hafta Trabzon’u da Kadıköy’de yendiği takdirde şampiyonluğun en güçlü adayı haline gelecektir. 

Trabzonspor-A.Gücü maçından sonra Şenol Güneş’in yaptığı “hakemler hakkında konuşarak kendimi küçültemem” tarzındaki ifadeler kendisine hiç ama hiç yakışmadı. Bu polemiği artık devam ettirmemesi gerektiğini ve bu tarz söylemler ile var olan sempatisini yitirmeye başlayabileceğini unutmamalıdır. 

Bank Asya’daki Çukurova derbisinde ise Adana’nın toros kaplanları sayısız gol fırsatını cömertçe harcayarak 2 puan daha bıraktı. Böyle giderse süper lig hasreti bir sene daha sürecek gibi. Bundan sonra gol ayakları çok daha dikkatli olmalıdır. 

Saygılarımla,  

Muhittin KAYAKIRAN 

mkayakiran@borusan.com 

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..