Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '13

 
Kategori
Basketbol
 

Hoşgeldin Deniz Kılıçlı

Hoşgeldin Deniz Kılıçlı
 

Yeni 12 Dev Adamlarımız 1 günlük Açılış törenleri arasından sonra  keyifli bir galibiyet ile tekrar geri döndüler. Bugün Yeni 12 dev adamımız Barış Ermiş – Serhat Çetin – Deniz Kılıçlı – İzzet Türkyılmaz – Oğuz Savaş beşi ile maça başladı. Coach Tanjevic ilk iki maçta başlamış olduğu beşten sadece Barış Ersek Yerine Deniz Kılıçlı ile başladı. Deniz Amerika’da West Virginia Üniversitesinden bu sene mezun oldu ve  A milli olarak Akdeniz oyunları kadrosuna dahil edildi.

Deniz geçen sene NCAA de maç başına 9 sayı ortalama ile oynadı. Coach Tanjevic ve ekibi Denizi yakından takibe almış ve ona çok güveniyorlar. Denizde bugün Coachlarnın güvenine karşılık vererek bende buradayım mesajını bize verdi. Deniz  6 sayı 11 ribuand ile maçı tamamladı. Toplamda 24 dk civarında süre aldı ve maçın genelinde hem savunma hem de hücumda takım adına birçok olumlu hareketlerde bulundu. İlk iki maçta Ritim bulamayıp Skor elde edemeyen Deniz Makedonya maçında ritim tutmaya başlayarak Yeni 12 Dev Adamların 4 numarasına talip olduğunu bizlere gösterdi. Hoş Geldin Deniz Kılıçlı…

Maça Baktığımızda takımımız 1. periyotta hem içerden - hem de dışardan buldukları sayılar ile 29 -18 lik net bir skor aldılar. Savunmada Man to man savunma yapan Milliler yardım müdafaasında aksamalar gözlense de rakibi 18 sayıda tutular. İkinci periyotta ise Coach değişikliklerle başladı. Ancak değişen 5 ile ivme kazanamayan Millilerimiz erken ve yanlış şut seçimleri yaparak hücumdaki verimliliğini kaybetmeye başladı. Ancak hücumdaki verimsizlik savunmada yaşanmadı. Savunmamızdaki sertliğimiz ve savunma ribauntlarındaki başarımız rakibi 13 sayıda tutmamızı sağladı. Periyot skoru 15-13 , ilk yarı sonucu 44 – 31 olarak sonuçlandı. Üçüncü periyota hızlı başlayan millilerimiz hücumda tekrar hareketlenerek periyot skorlarını 22 sayıya çıkarmışlardır. Fast Break hücumların yanı sıra çaldıkları toplarda da hızlı skora ulaşarak farkı açmaya devam ettiler. Savunmadaki direnç hiç kaybolmadan devam edince rakip 13 sayı kaydedebildi. Üçüncü periyot skoru ise 66 – 44 ile karşılaşmanın en farklı skoru olarak kaydedildi. Son periyotta farklı bir beş ile başlayan milliler skor üretmekte tekrar zorlanmaya başladılar. Ama savunmadaki sertlik aynı şekilde devam etti ve periyot skoru 11 – 13 maç skoru 77 -57 olarak neticelendi.

Doğuş Balbay dan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Doğuş oynadığı 3 maça da sonradan girdi ve 3 maçta da hep olumlu hareketlerde bulundu. Point Guardın yapması gereken tüm pozisyonları doğru oynayarak Kerem abisine bu sene ben de forma istiyorum mesajını gönderdi. Bravo Doğuş…

 

Millilerimiz gruplarını 1. olarak bitirerek grubunu 2. bitiren Tunus ile eşleştiler. Yeni Dev Adamlarımızın  Tunusu da zorlanmadan geçerek finalde Sırbistan ile karşılaşmasını beklemekteyim. Coach Tanjevic final maçında 12 oyuncu ile oynamadan kazanma odaklı hamleler yapacağına inanmaktayım.

Başarılar Yeni 12 dev adam final için 1 adım kaldı…

 
Toplam blog
: 3
: 317
Kayıt tarihi
: 24.10.09
 
 

Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Mezunuyum.Spor Herzaman hayatımda oldu. Her Türk genci gibi ..