Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '13

 
Kategori
İnançlar
 

Hoşgeldin Hıdrellez

Hoşgeldin Hıdrellez
 

Yılda bir günde olsa hayallerimize odaklanalım ve yürekten inanarak Yaradanımıza yakaralım

İran’ dan Akdeniz Ülkelerine, Balkanlar’dan Anadolu’ ya birçok farklı kültürde, doğanın uyanması çeşitli etkinliklerle kutlanır. Ağaçların çiçeklenmesi, güneşin kendini hissettirmesi ve toprağın yeşermesinin yaşamlara bolluk bereket getireceğine inanılır.

Dileklerini yazıp suya atanlardan, gül dalına asanlara, toprağa altın gömenlerden cüzdanlarını açık bırakanlara kadar  Hıdrellez geleneğini sürdüren birçok farklı topluma rastlamak mümkündür. Bolluk bereket ise çok geniş bir kavramdır. Para pul sahibi olmak, altın, pırlanta mücevherler takmak maddesel bir bereketi içerse de kastedilen sadece bu değildir.

Bolluk Bereket, yaşamın her alanında kişinin hayatına aydınlık getiren bir olgudur. İletişimde bolluk bereket, eş dost ahbapla iyi diyaloglar içinde olup, arkadaş çevresinde aranılan sorulan bir kişiye bürünmek anlamına gelebilir. Ruhsal bolluk-bereket, içsel olarak genişlediğiniz ,farkındalığınızın katlanarak arttığı bir dönüşümdür. İş hayatında bolluk  bereket, iş olanaklarının arttığı, gelirin yükseldiği, yeni fırsat kapılarının açıldığı bir alandır.

Bolluk bereketin içeriğinde olmadığı hiçbir konu yoktur. Yaşamdaki her alanda vardır ve önemlidir. İşte ’’Hıdrellez’’ biz bedenlilerin, 365 gün yaşam koşuşturması içinde, ihmal ettiğimiz yaratıcı parçamızı aktive etmemiz, yılda bir gün de olsa yürekten inanarak niyetlerimizi beyan etmemiz ve bu dünyadan ne beklediğimizi kendinize hatırlatmamız için bir fırsattır.İster kağıda yazın ister toprağa çizin dileklerinizi ... Amaç kalbinizdekini  net bir şekilde Yaradanınıza bildirmenizdir.

Hıdrellez bu yılda çeşitli etkinliklerle bahara renk katacak gibi görünüyor. Ve bakalım  kimleri sevindirecek ? 5 Mayıs Pazar gecesi bize şah damarımızdan yakın olanla, kalbimizdekileri paylaşmayı unutmayalım. Tüm hayallerin gerçekleşeceği bir yıl olması dileğiyle...

                                                                                                 Ayperi Ferda Oral  

                                                                                                    Eğitimci Yazar

 

 

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..