Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Hoşgeldin Semih Şentürk! (Fenerbahçe 2-0 Karabükspor)

Hoşgeldin Semih Şentürk! (Fenerbahçe 2-0 Karabükspor)
 

Fenerbahçe; Ankara 19 Mayıs Stadı'nda, Türkiye Kupası Yarı Final karşılaşmasında Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Aykut Kocaman'ın, sahaya sürdüğü 11'in genelinde yedek oyunculara şans verdiği maçta kadrolar şu şekildeydi:

FENERBAHÇE: Mert, Orhan, Serdar, Bilica, Caner (Gökay), Stoch, Selçuk (Özgür), Cristian, Dia (Ziegler), Özer, Semih

KARABÜKSPOR: Bora, Seric (Anıl), Mabiala, Jahic, Uğur, Cernat (Güven), Birol (Hamroun), Mustafa, Raqued, Mehmet Yıldız, İlhan

Fenerbahçe; Kayserispor gibi güçlü bir rakibi eledikten sonra, çeyrek finaldeki karşılaşmaya nazaran, daha az güçlü bir rakiple karşı karşıyaydı. Dün akşam Eskişehirspor'u güzel futbol ve 3-0 gibi net bir skorla eleyen Bursaspor'un, finaldeki rakibini belirleyecek maça, Fenerbahçe daha hızlı başladı.

Dakika 12, Semih'in pasında Özer'in vuruşu az farkla üstten dışarı çıktı. Dakika 13, Orhan'ın ortasında Selçuk'un kafa vuruşu top yine üstten dışarı. Dakika 17, Karabükspor'un köşe vuruşunda kafaya çıkan Jahic kaleci Mert'e takıldı. Dakika 27, Baroni'nin pasında Stoch'un vuruşunu kaleci Bora kurtardı. Dakika 36, Fenerbahçe'nin kazandığı frikikte, Semih'in güzel vuruşu maçın ilk golünü getirdi. (1-0) Dakika 45, Karabük ceza sahasında oluşan karabolde, uzaklaştırılmak istenen top ceza sahası çizgisi dışındaki Stoch'un önünde kaldı, Stoch'un plase vuruşu iki direğin birleştiği noktadan az farkla dışarı çıktı.

Karabükspor ikinci yarıya daha hızlı başlayan taraf oldu. Henüz 48. dakikada Mehmet Yıldız, kaleci Mert'le karşı karşıya kaldı. Ancak Mert'in, Mehmet'in şut alanını zamanında kapatması ve müdehalesi ile Karabükspor adına mutlak gol pozisyonunu önlemiş oldu. Dakika 58, Stoch'un ceza alanında Semih'e gönderdiği pası yumrukla uzaklaştırmak isteyen kaleci Bora, boşta kalan Dia'nın vuruşuna engel olamayınca Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. (2-0)

Karabükspor, 2-0'dan sonra oyun disiplininden iyice uzaklaştı. Aykut Hoca, oyuna Ziegler, Özgür ve Gökay'ı alarak, temposu ve konsantrasyonu düşen rakibine karşı, kalan dakikaları rahat bir şekilde geçirerek bu skorla sonuca ulaşmayı başardı.

Fenerbahçe'de bu akşam özellikle Semih ve Stoch'un performansı takımı 90 dakika diri tutmaya yetti. Semih'in hem rakip defansını meşgul etmesi hem de topu ileride tutması, takımın orta alanında Cristian - Selçuk ikilisinin yükünü hafifletti. Bu arada Stoch'a da rahat oynama imkanı sağladı. Eğer ki Dia ve Özer de Semih - Stoch ikilisine ayak uydurabilseydi, Fenerbahçe, zayıf rakibi karşısında daha farklı sonuçla turu garantileyebilirdi.

Fenerbahçe; 4 defa kazandığı kupada 14. defa finale kaldı. 29 yıllık espri (geyik) konusu dönem dikkate alındığında ise 8. kez final sahnesine çıkacak. Daha önce 7 defa eliboş döndüğü son 90 dakikadan, bu kez, Bursaspor karşısında, 29 yıllık şanssızlığına son vermek isteyecek.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..