Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '11

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Hoşgeldin süt!

Hoşgeldin süt!
 

Bebeğin mucizeve besini; Annesütünü öncelikle tanıyalım. Hamilelik boyunca süt üreten salgı bezleri ve süt kanalları çoğalır. Bebeğin emmesi ile salgı bezlerini süt üretimi için uyaran prolaktin hormonu ve oksitosin hormonu salgılanır. Süt bezlerini çevreleyen kas hücreleri kasılır ve süt artık bebeğin emmesi için hazırdır. Bilimsel olarak süt üretimi işte bu şekilde gerçekleşir.

 

Sütün saftaları;
 

Kolostrum
 

Anne geçiş sütü
 

Olgun anne sütü

şeklindedir.

Kolostrum yani ilk 5-6 günlük zaman diliminde gelen süt; Protein, mineral tuz ve çinko miktarları açısından oldukça zengindir. Diğer safhadaki sütlere göre daha yoğundur. Yüksek miktarda karoten içerdiğinden rengi sarıdır. En önemli özelliklerinden biriside bebeği enfeksiyonlara karşı koruyacak yüksek antikor seviyesine sahip olmasıdır.

İlk 5-6 günlük süre sonunda kolostrum, geçiş sütü ve olgun anne sütüne dönüşür. Bebeğin dünyaya gelmesini takip eden ilk 3-4 günlük sürede yüksek miktarda süt salgılanamaması normal bir durum olarak kabul edilebilir. Ancak takip eden günlerde süt salgısı artacak ve içerdiği yağ oranı açısından daha zengin olan geçiş sütü salgılanmaya başlayacaktır.

Acaba sütüm bebeğime yetiyor mu?


www.annesesi.com

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..