Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

25 Şubat '20

 
Kategori
İnançlar
 

Hoşgeldin Üç Aylar

Allah'ın izniyle bugün itibariyle mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz. Çok şükür hoşgeldi mübarek aylar, bizlerde boş değil, hoşlukla geçiririz. Mübarek üç ayların bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyor, birlik ve beraberlik şuuruyla bu günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesini (önce nefsime) temenni ediyorum.
 
Üç aylar kameri ayların yedincisi olan Recep ile başlayan, Şaban ayı ile devam eden ve Ramazan ayı ile son bulan ayların adıdır.
Bir yılda bulunan beş mübarek kandil gecesinin dördünün bu üç ayların içinde olması, üç ayların ne kadar faziletli ve değerli olduğunu bizlere göstermektedir.
Rabbimizin kulları için açtığı sonsuz lütuf kapılarının ilki Recep ayıdır. Bu ay, Cenab-ı Hakk'a iman ve ilticamızın, Rasulullah'a itaat ve muhabbetimizin nişanesidir.
Mübarek üç ayların milletimize ve ümmet-i Muhammed'e hayırlar getirmesini Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum.
Cenab-ı Hakk, Recep ve Şaban ayını  bizim içinde mübarek kılsın ve bizi Ramazan'a kavuştursun inşallah..
 
Rabbimiz sadece bu üç aylarda değil, ömrümüzün her safhasında İslam'ın emir ve yasaklarına uygun yaşamak için gayret göstermemizi istemektedir.
Biz aciz kullarına üç aylar gibi hazine değerindeki manevi fırsatları lütfetmesinin hikmeti ise, kalbi hayatımızı bu vakitlerde daha çok inkişaf ettirerek, bütün bir ömrümüzü yüksek bir kulluk şuuruyla yaşamaya alışmamızdır.
 
Yüce Rabbimiz şöyle buyurmaktadır.
"Ey iman edenler! Allah'a itaatsizlikten sakının. Herkes yarın için ne hazırladığına baksın! Evet, Allah'a itaatsizlikten sakının; şüphesiz Allah yapıp ettiklerinizin tamamından haberdardır." Haşr suresi, ayet/18
Bu ilahi hitaba uygun olarak her mümin, rahmet ve mağfiretle dolu üç aylarda daha fazla iyilik yapmaya vesile aramalıdır. İyiliğin yolları pek çoktur.
 
Sevgili peygamberimiz (sallalahu aleyhi ve sellem) "Her iyilik sadakadır" buyurarak nice infak çeşidine işaret etmiştir.(Buhari-Edep,33) 
Allah Rasûlü “İnsanlara tebessüm etmeniz de sadakadır” buyurmuş. Bu kadar güzel bir peygamberin ümmetiyiz çok şükür...Bu yılda bu mübarek günlere erişenlerden olduk çok şükür... Rabbim ,bu mübarek ayların kıymetini, kadrini cümle aleme bildirip yaşatmayı bizlere nasib eylesin. Rabbim Ramazan ayına hepimizi kavuşturmayı nasip etsin Amin.
 
Mübarek üç ayların ülkeme, müslüman kardeşlerime ve tüm İslam âlemine ve bütün dünya insanlarına hayırlar getirmesini diliyorum... Ayfer AYTAÇ- ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..