Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '12

     
    Kategori
    Astroloji
     

    Hoşgeldin yeni an

    Hoşgeldin yeni an
     

    Yeni bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2012 diğer yıllardan biraz farklı olarak, çok daha farklı beklentileri içinde barındırarak geçti. Bu beklentiler özellikle son 10 yıldır bir çığ gibi büyüdü, büyüdü, büyüdü… Maya takviminin sonu olan 21 Aralık 2012 tarihine kıyamet senaryolarından tutunda, foton kuşağı geçişleri, sarmal değişimleri, enerji beden değişimlerine kadar beklenti kilitlendi. Tarih yaklaştıkça, değişimin yavaş yavaş, kendini zamana yaya yaya gerçekleşeceğine kanaat getirildi.

    Oysa tarihe baktığımızda değişimler hep üzerinden zaman geçtiğinde ortaya çıkmıştır. “Zeitgeist”, yani “Zamanın Ruhu” o zamanın içinde iken anlaşılmaz genellikle. Çünkü içinde bulunduğun zaman/an, o zamana/ana ait enerjilerle halleşmeyi gerektirir. Tıpkı okyanusta batan bir gemiden kurtulmaya çalışan birinin, hangi büyük okyanusta, ne kadar büyük sularda olduğunu düşünmektense, hayatını kurtaracak en ilkel, en basit şartlardan medet umması, bir tahta parçasına tutunup hayatta kalmayı düşünmekten başka bir düşünceye sahip olmaması gibidir, çağın içindeyken çağın getirdiği değişimleri anlamak hiç de kolay değildir. O okyanusta hayatta kalan insan da ancak kurtulduğunda, ne tür şartlarla baş ettiğinin, yaşadıklarının hayatını nasıl değiştirdiğinin farkına varacaktır. Bizler de, yani bu çağın insanları, ancak gelecek nesillere miras bırakacağız bu çağın değişimini. Gelecek kuşaklar geriye dönüp baktığında yorumlayacaklar bizim yarattığımız değişiklikleri.

    Hoş, bir çağa özel bir ruh, özel bir beklenti yakıştırmasak bile, genetik mirasımızı taşıyacak olan dünya çocuklarına zaten elimizden gelen en iyiyi, en vicdani gelişmişliği bırakmamız birinci amacımız olmalı diye düşünüyorum.

    Bu sebeple boş verelim takvimleri, çağları, teorileri, yakıştırmaları…

    Her “An”ımızı yaşarken, acısıyla, tatlısıyla, buruk lezzetiyle, türlü türlü renkleriyle, yürek süzgecimizden geçenleri, vicdanımızı huzurlu kılanları miras bırakalım onlara. Genetik mirasımızı taşıyacak olan dünya çocukları bizden başkası değil… Bu yüzden: hani tuvaletlerde yazarlar ya “nasıl bulmak istiyorsanız, öyle bırakın” diye… Bizler de vicdanımız, aklımız, yüreğimiz, imkânlarımız kendimize hangi ödülü uygun görüyorsa onu miras bırakalım gelecekteki bizlere!

    Hoş geldin yeni an, saniye, dakika, saat, gün, ay, yıl, çağ… Her sabah hoş geldin diyerek karşılıyorum seni beni içinde barındıran zaman! Hoş geldin!

    Sevgiler

    Yurda Hal

     
    Toplam blog
    : 1
    : 480
    Kayıt tarihi
    : 28.12.12
     
     

    Astroloji Uzmanı, yazar ..