Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '07

 
Kategori
Dünya
 

Hoşgörü

Hoşgörü
 

Yaşantımızdaki en önemli kavramlardan biride hoşgörüdür, hoşgörü olmadan insan hayatı bir anlam kazanamaz. İnsanlar toplum içinde yaşadıkları sürece hep yanılacak ve hata yapacaklardır. Eğer hoşgörüsüz bir toplumda yaşasaydık en ufak bir yanlış tutum telafisi imkansız sonuçlara yol açabilecekti, işte hoş görü burada devreye girerek kötü sonuçlar olmadan insanları frenleme görevi görmektedir. Geçen 16 Kasım 2007 günü Uluslararası Hoşgörü Günü olarak tüm dünyada ve ülkemizde kutlandı. Ben de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon' un Uluslararası Hoşgörü Günü Mesajı’ nı hoşgörüsüne sığınarak yayınlamak istedim.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon' un Uluslararası Hoşgörü Günü Mesajı
16 Kasım 2007

16.11.2007 -

UNESCO, 1995 yılında, 16 Kasım'ı Uluslararası Hoşgörü Günü olarak belirlediğinde 16'dan fazla sözleşme, bildirge ve tavsiye kararında hoşgörüye atıfta bulunulduğunu tespit etmişti. Söz konusu sözleşme, bildirge ve tavsiye kararları günümüzde de geçerliliğini koruyor ve hala tam olarak uygulanmayı bekliyor.

Günümüz dünyası, savaşlar, terörizm, insanlığa karşı işlenen suçlar, etnik temizlik, azınlıkların ve göçmenlerin ayrımcılığa uğraması ve insanlara karşı yapılan birçok diğer kötü muamele ile karşı karşıya. Küreselleşme, bir yandan dünyayı daha fazla yakınlaştırırken diğer yandan daha büyük bir endişeye ve içe kapanmaya yol açabiliyor. Ayrıca, gezegenimizdeki yaşamı korkunç derecede tehtid eden gelişmeler hoşgörüsüzlüğü körükleyecek gerginliklere neden olabiliyor.

Bu tehtidlerle nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Mücadele için elimizdeki en iyi araçları çokkültürlülük, sürdürülebilir kalkınma, hoşgörü ve barışın öğretilmesi oluşturuyor. Bu konudaki en iyi muhafızların ise insan haklarına titizlikle eğilen etkin bir sivil toplum ile bağımsız ve sorumluluk sahibi bir medya olduğunun bilincindeyiz.
Kaynak olarak:BM Türkiye ofisinin web sitesini kullandım.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..