Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Hoşgörünün simgesi Toktamış Ateş öldü

Hoşgörünün simgesi Toktamış Ateş öldü
 

Toktamiş Ateş hoca, değişik siyasi çevrelere eşit mesafede duruyordu, Yaşamını yitirerek aramızdan ayrıldı.


Bugünlerde iyi insanlar hayata veda ediyor. Doğru bildiklerini iyimser bir niyetle söyleyen, çekinmeden söyleyen, Prof. Dr. Toktamiş Ateş, yakalandığı hastalıktan yaşamını yitirdi. Geride, yazdığı 30 kadar kitap ve çok sayıda makale bıraktı. Siyasi görüşü ne olursa olsun herkes onu ilgiyle dinliyor ve yazdıklarını zevkle okuyordu. Çünkü o, farklılıklar arasında bir köprü kurmayı başarmıştı.

Hayata veda eden Toktamiş Ateş hocanın abisi de bundan bir hafta önce vefat etmişti. Sevdiğimiz gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand'ın cenazesini daha kaldırmadan bir ölüm haberi daha geldi: Toktamiş hocamızı da kaybettik.

Prof. Dr. Toktamiş Ateş, Atatürk İlkeleri'ne bağlı demokrat bir insandı. Demokrat çizgisini her yerde koruyordu ve bu çizgiyi kendi eserlerine aktarıyordu. Şimdi bir çırpıda aklıma gelen eserlerinden bazılarını aşağıya alıyorum :

Siyasi Tarih, Demokrasi, Türk Devrim Tarihi, Kemalizm'in Özü, Niçin YÖK Değil, Düşünce Parlamentosu vs.

Ayrıca; Türk Dili, Varlık, Bilim ve Sanat  gibi dergilerde bir de Cumhuriyet, Milliyet, Demokrat, Bugün gibi gazetelerde çok sayıda yazıları yayınlanmıştır.

ŞEMSETTİN MURAT

  

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..