Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '08

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

Hosteslerin durumu

Hosteslerin durumu
 

Oturduğum koltuğun 3 sıra arkasında Alman bir turist vardı. Sarışın, kısa boylu erkek turist bilet kontrolünde koltuk bileti almadığı ortaya çıktı. Turistin uluslar arası bileti vardı ama koltuk bileti almamış. Hostes durumu anladı ama bir sorun vardı. Hostesin İngilizcesi yoktu ve durumu turiste anlatamadı. Durumu diğer hostes arkadaşına söylediyse de onunda İngilizce bilmediğini öğrendi. Vagonun neredeyse hepsi hostesi izlerken bir yolcu yerinden kalkıp:

-İngilizce biliyorum dedi. Hostesin yüzündeki tebessümü görmeniz lazımdı. Hostes vakit kaybetmeden durumu yolcuya anlattı. Yolcu da İngilizce çevirerek Alman turiste olanı anlattı. Hostesin son sözü:

-Eskişehir’e gelince ya ineceksiniz ya da oradan bilet alacaksınız oldu ve gitti. 3 saat sonra Eskişehir’e vardık ve Alman turist inip bilet aldı arka vagonlardan. Sonra başıma gelen kazayı anlatıp sizi üzmek istemem.

Burada dikkatini çekmek istediğim konu dil eğitimi. 4 tane hostesin İngilizce bilmemesi açıkçası garibime gitti. Hosteslerin bunu tek başına başarmasını beklemiyorum elbette ama TCDD’nin neden hosteslerine dil eğitimi vermediğini anlayamıyorum. Bugün İngilizceyi 10 yaşındaki çocuk öğreniyor. Dil eğitimi açısından yetersiz oldukları kesin ama inşallah bunu da aşacağız.

 
Toplam blog
: 46
: 1055
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

1992 yılında Erzincan'da Doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Halk Edebiyatı ilgilendiğim al..