Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Hotmail'inizi Özelleştirin!

Hotmail'inizi Özelleştirin!
 

Hotmail'inizi daha eğlenceli hâle getirin!


Merhabalar

Dünyanın en çok tercih edilen anlık yazışma servisi Windows Live'ın e-posta servisi olan Hotmail'i hepimiz kullanıyoruz.

Bildiğimiz gibi Hotmail bir ay önce değişti. Yeni Hotmail gayet güzel ama kullanıcıların dünden bu güne şikayetleri değişmedi ve devam ediyor. Niye derseniz Facebook'taki gbi erinip gizlilik ayarlarını kontrol etmeyen kullanıcılar gibi Hotmailin ayarlarınada bakmıyor kimse.

Zaten bir baksa o şikayetler uçup gidecek.

Kullanıcıların en büyük şikayeti spam e-postalarıydı. Spam reklam içerikli ve çoğu aldatıcı olan e-postalardı.

Çok şükür buna çok geniş çaplı önlemler getirildi. Nerdeyse spamcılık bitti bitecek. Öyleki bir spamci yakalandığı takdirde yüzbinlerce lira para cezasına çarptırılacağından ve e-posta servislerinin spam e-postalarını kolayca avlayıp çoğunu karşımıza çıkarmadan yokettiğinden neredeyse bitti spamcılık. Bunu herkez çok sevdi.

Bir diğer şikayetse sosyal ağ siteleri olsun, haber siteleri olsun, takıldığımız siteler vs. olsun bunlardan gelen bilgilendirme ve haberdar etme e-postalarıydı. Bunların hepsi gelen kutusunda birbirine girer. Ve önemli birşeyi arıyorsanız aralarında bulmanız çok zorlaşabiliyor.

Bunun için Hotmail kural ayarlarını geliştirdi. Bu sistem sizin belirlediğiniz koşullar akabinde e-postalarınızı klasörlere sınıflandırıyor bu sayede onları incelerken zorluk çekmiyor ve gelen postalar kutunuz eskisi gibi karmakarışık olmuyor.Ve aradığınız önemli bir e-postayı kolaylıkla bulabiliyorsunuz.


Gelin özelleştirmeye burdan başlayalım.

İlk önce Hotmail'inize gidin ve posta kutunuzu açın. Solda klasörler menüsünün altında "Yeni klasör" Seçeneğini göreceksiniz. Yeni bir klasör açın ve ismi "Facebook" olsun .Ben örnek olarak Facebook tan gelen haberdar etme e-postalarını sınıflandıracağım. Yeni klasörümüzü açtıktan sonra sağ üst köşedeki "Seçenekler" menüsündeki "Diğer seçenekler..." i tıklayın.

Açılan sayfada menü ana başlıkları var "Postanızı özelleştirin" başlığı altındaki "Kuralları yönet" e tıklayın.

"Yeni" butonunu tıklayarak yeni bir kural oluşturacağız. .

Birinci adımda ilk seçenekte gönderenin adı'nı seçelim ve sonraki seçenek "eşittir" olarak kalsın. Karşısındaki kutucupada gönderenin adı olan "Facebook" yazalım.

İkinci adımda "Taşı" seçeneğindeki klasörü açtığınız "Facebook" olarak değiştirelim.Ve Kaydet butonunu tıklayalım.

İlk kuralımızı oluşturduk. Artık Facebook'tan bizi haberdar etmek için gelen e-postalar direkt "Facebook" klasörüne gönderilecektir ve gelen kutusunda onlarla karşılaşmayacağız.

Artık diğer servislerden gelen e-postalarıda kolayca bu şekilde kurallar oluşturarak klasörlere yönlendirebilirsiniz.

Bu sayede karışık bir gelen kutusundan kurtulmuş olursunuz!.

Kendinize has bir tema seçin.

Yine aynı şekilde sağ üst löşedeki "Seçenekler" menüsünden "Diğer seçenekler" i tıkladığınızda yine "Postanızı özelleştirin" başlığının hemen altında "Tema seçin" butonu var. Tıkladığınızda Hotmail'in muhteşem temalarıyla karşılaşırsınız.

Kendinize has bir tema seçin ve Hotmailiniz daha keyifli bir hale gelsin.

Ve kendinize "com.tr" uzantılı yeni bir e-posta adresi açın!

Geçtiğimiz ocak ayında Hotmail bir ilke imza atarak Türkiye, tr uzantılı e-posta uzantısını ekledi.

https://signup.live.com/signup.aspx?ru=http%3a%2f%2fmail.live.com%2f%3frru%3dinbox&wa=wsignin1.0&rpsnv=11&ct=1264591734&rver=6.0.5285.0&wp=MBI&wreply=http:%2F%2Fsn121w.snt121.mail.live.com%2Fdefault.aspx&lc=1055&id=64855&mkt=tr-tr&bk=1264591736&rollrs=12&lic=1

adresinden kendinize "com.tr" uzantılı yeni bir eposta alabilirsiniz!

İyi günler. Sağlıcakla Kalınız!

 
Toplam blog
: 14
: 952
Kayıt tarihi
: 29.06.10
 
 

Merhabalar ben Onur, 1990 Gaziantep doğumluyum. Her çocuk gibi bilgisayarla oyunlar ve internet k..