Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

Hrant Dink suikasti ve düşündürdükleri.

Hrant Dink suikasti ve düşündürdükleri.
 

Bu akşam üzeri yine tüm millet olarak içimiz yandı. Tasvip eden yada etmeyen herkesin içi yandı Hrant Dink'in öldürülmesine. Bir kesim insanımız görüşlerine ve fikirlerine duyduğu yakınlık ve saygıdan dolayı içi yandı üzüldü. Bir kısım insanımız da görüşlerini ve fikirlerini sevmediğ halde, tasvip etmediği halde içi yandı Hrant Dink'in saldırıya uğramasına, katledilmesine.

Belki de en fazla kendisinin fikirlerini tasvip etmeyen, görüşlerine katılmayan insanlar üzülmüştür bu menfur olaya. Çünkü töhmet altında kalan kesim kendileridir, çünkü (katilleeeerrrr) damgasını yiyen ama bu işten haberi olmayan hatta çıkarı olmayan kesim kendileridir. Yemin etseniz kimseyi inandıramazsınız. Kimse inanır mı sizlere? Dün siz değil miydiniz "bu vatanın ekmeğini yiyip de bu vatana ihanet edenleri bu vatanda istemiyoruz" diyenler? Şimdi ne söyleseniz nafile.

Öyleyse bu işten çıkarı olan, çıkarı olabilecek kimler hangi kesim yada hangi dış güçler vardır bunu iyi araştırıp öğrenmek öğretmek lazım. Belki yarın katil yakalanıp yüce adalet önüne çıkartılacaktır. Bundan öncekiler gibi 1-2 cümle söyleyecek bizim hafiye basının bir kısmı "a" partisine yakın partilere, bir kısım basında "b" partilerine yakıştırmalarda bulunacak ve yakalanan şahsa belli bir ceza verilip tarihin derinliklerine gömülecektir. Burada bu hassas dönemde hangi vatanseverin çıkarı olacak bu olaydan? Kimsenin çıkarı olmayacak olsa olsa bu olaydan dış ülkelerin hatta Ermenistan bile çıkabilir olayın altından.

Eğer katil yada katiller yakalanmazsa seyredin senaryoları? Komşumuzdaki yaşanan dram ortada. Kardeşi kardeşe kırdırmaya devam ediliyor orada hala. Uygarlık için gelen güçler kan getirdi, korku getirdi komşuya. Ve tüm dünyanın gözü şu an orada. Hatta çok daha önemlisi Kerkük'te dünyanın gözü. Tüm Türkiye'nin de dikkati orada. Bu olaydan sonra dikkatler Kerkük'ten dağılacak korkumuz o. Bütün gözler bu hassas dönemdeki Hrant Dink'in öldürülmesi olayına çevrilecek. Kerkük'teki göç ve baskılar daha da artacak ve kimsenin haberi olmayacak maalesef. Ve Kerkük'te elden gidecek.

 
Toplam blog
: 22
: 935
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

1966'da yine bir sonbaharda doğdum. Hala o sonbaharı yaşıyorum. Amacım yazar falan olmak değil sadec..