Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

Hrant Dink ve milliyetçilik damarı kabaranlar

Hrant Dink ve milliyetçilik damarı kabaranlar
 

Belli ki artık bazı şeyler için "burası Türkiye, burda her şey olur" tarzında tepkiler vermeyeceğiz. Hrant Dink'in cenazesi de buna örnek oldu. Artık bu ülkenin insanları her şeye bezmiş bir şekilde bakmayacak.

En azından bu bende ki bir umut. Orada İstanbul sokaklarında insanlar "Hepimiz Ermeniyiz, hepimiz Hrant'ız" diye slogan atarken bazıları gibi bu sözün altında başka şeyler aramadım. Ben bu sözün artık aramızda Ermeni-Türk ayrımı yok anlamına geldiğini düşündüm, buna inandım. Başka şeyler arayan insanların açıklamalarını dinledikçe "bu da dananın altında buzağı aramak" dedim.

Hrant Dink'e kurşun sıkan eli, eğiten el diye bakılan kişi de polislerin ortasında, bir başka gazeteciyi "o da akıllı olsun" şeklinde uyarabiliyor.

Hrant Dink son yazısında kendisini İstanbul Vali Yardımcılarından birisinin uyardığını söylüyor.

Sayın Başbaknımızın da dediği gibi "elinde terzinin metresiyle kafatası milliyetçiliği yapan insanlar" bu ülkeye hiçbir şey kazandırmıyorlar. Tam tersine Hrant Dink suikastinde olduğu gibi bir şeyler katmak istedikleri ülkeye zarar veriyorlar. Hrant Dink kendisinin Ermeni asıllı Türk olduğunu gurur duyarak söylüyor olabilir ancak Ermeni Lobisinin kendi isteklerini AB ülkelerinde kabul ettirebilmek için kullanacakları bir kozu gümüş tepside sunmaktır böyle bir cinayeti işlemek. Eğer bu kişi kendisinin bunu milliyetçi duygular ile yaptığını söylüyorsa ülkesine böyle bir zarar vermenin milliyetçilik ile bir alakası olmadığını fark etmiştir geçte olsa.

Her ne kadar Hrant Dink gibi bir gazeteciyi böyle bir suikaasta kurban verdiğimiz için Türk halkı olarak üzüntü ve utanç duysakta bir yandan da ölümünden sonra ona sahip çıkan insanların da bizlerden birileri olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu göz önünde bulundurup gurur duymalıyız.

Hrant Dink bir Ermeniydi. Ancak biz onun ırksal kimliğini bir kenara koyup geçmişte olduğu gibi Ermeni vatandaşlarımızla beraber yaşayabileceğimizi gösterdik. Bizim red ettiğimiz ve bu yüzden 301. maddeden bir çok kişinin yargılandığı ve onların kabul ettirmek için canla başla çabaladığı, onları bir tutkal gibi bir arada tutan soykırım iddaalarını bir kenara koyup "biz bu ülkede yaşayan, aynı topraktan beslenen, aynı havayı soluyan insanlarız" diyebildik. Bununla gurur duymalıyız.

Yalnız tek bir korkum var ki o da umarım bu gurur anını sadece Hrant Dink öldü diye yaşamayız. Umarım onun da istediği gibi aradaki buzları eritmek için halk tarafından atılan bu büyük adımın devamı siyasi olarakta gelir.

 
Toplam blog
: 28
: 637
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

Adana'da lise öğrencisiyim, yazılarımı amatör olarak canım istediği günlerde yazıyorum. Genelde habe..