Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Hrant Dink ve sonrası...

Hrant Dink ve sonrası...
 

Millet olarak yine yaptık yapacağımızı. Kimimiz ermeni olduk, kimimizde gerçek kimliğimizi hatırladık. Hrant Dink oluverdi binlerimiz onbinlerimiz. Sanmıyorum ama dünya yüzünde bizim kadar eyyamcı bir toplum daha varmıdır araştırmak lazım. Tamam bu olay olmamalıydı, tamam insanların cezasını her aklı esen kesmemeli. Herkes ama tüm millet olarak lanetlediğimiz bir olay. Kimse düşüncesinden dolayı öldürülmemeli hele kişisel olarak ceza kesmeye kalkmamalı insanlarımız. Cahilide tahsilliside hemfikiriz bu konuda millet olarak. Ama bazı şeyleri ifade ederken abartmıyormuyuz?

Duyuyor gibiyim söylediklerinizi;ya ne alakası var? Ermeniyiz hepimiz, Hrant Dink iz hepimiz dedikse gerçekten değil ya bazı şeyleri vurgulamak, dikkati çekmek içindi diyorsunuz değilmi? Bunun başka bir örneği varmı avrupa ülkelerinde? Yok. Bulamazsınız da. Ama diyebilirsiniz ki biz onlardan daha duyarlıyız, daha hassasız bu konularda. Ama sadece kendinizi aldatırsınız. Dün onlarca Büyükelçi, Ataşe ve elçilik görevlileri öldürülürken kim davrandı bizim davrandığımızın yarısını? Onlar Can değilmiydi? Onların dahamı çok suçu vardı?

Sapla samanı karıştırmamak lazım. Tamam lanetleyelim, ülkemize verebileceği zararları tartışalım. Tabiiki insan olan birinin oda akıllı olaydı?cami duvarına.. falan söylemlerle bu olaya yaklaşımı asla doğru olamaz. Zaten kimsede tasvip etmiyor gördüğüm kadarıyla bu vahim olayı. Ama biz bu olayı millet olarak kamplaşmak için değilde ülkemizde bazı şeylerin daha düzenli olması konusunda aksi takdirde bu olayın ne ilk nede son olacağı konusunda kafamızı yormamız ve siyasilerimize yol gösterici olmak durumundayız.

Toprağın bol olsun Hrant Dink. Sen haklıydın. Doğru bildiğin, inandığın yolda yürüdün. Kendi milletin için yapman gerekenleri yapmaya çalıştın. Seni unutmayacağız en azından katlediliş şeklin ve senden sonra yaşanılanlardan dolayı.

Gazetenin birinde sürekli 'Tek kaşı kalkıklar Familyasını' takıntı haline getirmiş bir yazarın! yazısı dikkatimi çekti.İlgiyle okudum. Daha dün gibi hatırlıyorum aynı saftaki yazdığı yazıları. Şimdi ise ne olduysa oldu yazılar yazdığı kesimide kişileride yerden yere vurmakta, hatta hakaretler etmekteydi. Okurkende aklıma bir fıkra geldi. Hemen hemen herkes bilir o fıkrayı. Uzun uzun anlatamayacağım ama kısaca bahsedeyim. Kurt yaşlanmış ve köyün köpekleri sıkıştırmış. Kurt can havliyle kaçmış bütün köpekler peşini bırakmış. Sadece biri hariç. Manavın Köpeği... Kurt düşünmüş demişki bakkalın sütünü çaldık kovalamakta haklı. Fırından ekmek çaldık fırıncının köpeği de haklı. Kasaptan etde çalıyorduk aç kalınca.Oda haklı. Ya manavın köpeğine ne yaptım???

 
Toplam blog
: 22
: 935
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

1966'da yine bir sonbaharda doğdum. Hala o sonbaharı yaşıyorum. Amacım yazar falan olmak değil sadec..