Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Hücre yenileyen bitkiler

Hücre yenileyen bitkiler
 

Bugünün modern, hızlı, stresli yaşamı, kötü beslenme, çevre kirliliği ve fiziksel aktivite yapmayan, zamanını daha çok bilgisayar karşısında geçiren insanı kesinlikle organik bitkilerden yardım almalı. Çünkü bu yaşam tarzı cilt hücrelerine hasar veriyor. Genç bir görünümün sırrı; cilt hücrelerinin yapısıyla bağlantılı. Hücreler zarar görünce 30 yaşından sonra yaşlanma süreci hızlanır. Cilt daha solgun olur ve kırışıklıklar görünmeye başlar. Doğadaki birçok bitki ve kimi meyveler, özellikle onlardan elde edilen yağlar cilt için bu anlamda çok değerli. Deri hücrelerini güçlendiren, yenileyen, kadifemsi görüntü veren bu bitkiler onarım yaparak yaşlanmaya karşı mücadelede yardımcı olur, vücudun uzun yıllar genç kalmasının temelini atar.

Bitkilerin yağlarından yardım alın
Cilt üzerinde gerici, hücreleri uyarıcı, güçlendirici ve temizleyici etkisi olan limon kabuk uçucu yağı, kozmetikte özellikle yağlı ve bozuk ciltlerin bakımı ile akne tedavisinde kullanılır. Cilt yaşlanmasına karşı etkili. Eğer limon kabuk uçucu yağını, ısırgan tohumu yağı ile birlikte karıştırıp uygularsanız, ciltte ayrıca canlılık ve parlaklık sağlar. (İkisinden 3'er damla bir kaba koyup, karıştırıp yüzünüze gece yatmaden önce sürün)
Nar meyvesinin çekirdeklerinin soğuk sıkımından elde edilen nar çekirdeği yağı da yenilenme sağlayan eşsiz doğal yağlardan biri. Cilt hücrelerinın yenilenmesine, sağlıklı korunmasına neden olur. Genç, olgun, kuru, yağlı, yorgun ya da problemli olan her tipte cilt için kullanabilirsiniz.

Kayısının sırrı
Bir "gençleştirme kaynağı" olan kayısı yağında güzelliğin sırrı bulunuyor. Cilt için son derece değerli olan birçok doğal maddeler barındırıyor. Narin ve kuru ciltler başta olmak üzere her cilt için kullanılır. Cildin yaşlanmasını engeller, pürüzleri azaltır ve elastikiyet sağlar.
Deriyi düzgünleştiren ve yumuşatan üzüm çekirdeği yağı ise çevresel etkilere karşı korur, hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunarak kadifemsi görünüm kazandırır. Kırışıkları onaran bu yağın geleneksel damıtma yolu ile temin edilenini kulllanmalısınız.

Hergün polen
Arıların çiçeklerden topladığı o sarı tomurcuklarda yani polende uzun ömür ve genç cilt için hemen herşey var! Hücreleri sürekli yenileyen bu doğal ürünü mutfağınızdan eksik etmeyin. Her sabah 1 çay kaşığı tüketin.
Ayrıca vücut cildinizin ihtiyaçlarını gözönünde bulundurarak, gül, lavanta ve portakal kabuğu yağlarından 2'yer damla banyonuzun suyuna damlatırsanız vücut deriniz zamanla güzel bir gönünüm kazanır

Doğadan asla kopmayın

Herbalist Tarkan Güveloğlu
info@abtdogalurunler.com
0216 414 97 16
www.abtdogalurunler.com

 

 
Toplam blog
: 33
: 499
Kayıt tarihi
: 06.02.15
 
 

Herbalizm, bitki ve bitki özlerini kullanımına dayalı bir tıp dışında kalan bir geleneksel tedavi..