Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Hukuk da mı araçlarınız arasında?

Hukuk da mı araçlarınız arasında?
 

http://www.ayturk.de/news_images


Bir büyük kavga başladı!

Kavga kime karşı?

Farklı düşünenlere...

İktidar güç gösterisine soyundu.

Karşısına kim gelirse suçlayacak belli ki bundan böyle. Hepimiz bir çetenin üyesi çıkabiliriz. Hepimiz...!

Bir gece ansızın yataklarımızdan alınıp karakollara sürüklenebiliriz.

Halkın yüzde 47 oyunu alarak tek başına iktidar olan AKP gücünü faşizan bir şekilde kullanmaya başladı. Tıpkı kendinden önce bu güce ulaşanlar gibi onlarda güçlerini kendi görüşlerini benimsemeyenleri yok etmek için kullanma çabasına girdiler.

Tıpkı kendinden öncekiler gibi... Hitler gibi, Menderes gibi...

Demokrasi de onlar için araç oldu bu süreçte, hukuk da. Şimdi sıra AKP'de onlarda amaçlarına ulaşmak için araçları kullanmaya başladılar. Halbuki 22 Temmuz gecesi Erdoğan yığınlara farklı görüşleri özümsemeyi, demokrasiyi yüceltmeyi hedefledikleri yönünde beyanatlar veriyordu.

Onlar değişmişti !

Kendisine kapatma davası açılmasının ardından hemen karşı saldırıya geçildi. Henüz ortada mantıklı bir gerekçe yokken sırf kapatma davasının arkasında durduklarını belirttikleri için gözaltına alınanlar aracılığıyla topluma bir mesaj veriyordu iktidar. Gücü bize verdiniz ve onu istediğimiz gibi kullanırız. Hukuk ancak bize hizmet ettiğinde arkasında duracağımız bir haktır mesajıydı bu gözaltına almalar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın intikam duygusu okadar ortadadır ki; il başkanları ile yaptığı toplantıda açık açık kapatma davasında hukuktan yana olanları itham ediyor ve göreceksiniz bizim hukuğumuz da sizi zan altında bırakacak mesajı verdi. Hukuk Başbakan Erdoğan ve etrafındakileri suçladığında aşağılanacak hor görülecek bir şeyken, başkalarını (kendi deyimleri ile) mağdur durumuna düşürürken gayet iyi-faydalı bir araç haline gelebiliyor.

Sayın Başbakan Erdoğan Ergenekon operasyonu sonrası yaptığı her açıklamada hukukun üstünlüğünden dem vurmaktan da geri kalmadı. Şaşıranlarımız oldu tabi ki; nasıl bir şeydi bu: " hukuk bir iyi oluyordu bir kötü"

Başbakan bir an önce açıklasa da kurtulsak şu işi, demokrasi konusunda söylediği gibi " hukuk bizim için amaç değildir araçtır" diye. Harkes kurtulsa tartışmaktan ne olur yani. Zaten son son gelişmelerde bunun göstergeleri. Başbakan Erdoğan'ın dayanıştığı konularda hukuk sistemi gayet iyi işliyor fakat dayanışamadığı noktalarda kavga başlıyor. Kavga başlayınca kafalar karışıyor.

Hukuk da mı sizin için araç Sayın Başbakan?

Ergenekon operasyonu kapsamında göz altına alınan Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun sabaha karşı gözaltına alınması şok etkisi yaratmıştı. Bu gün İlhan Selçuk'un sorguya alındığı açıklandı ve merakla bekleniyor nasıl bir örgütlenme içerisinde yer aldığı.

Başbakan Erdoğan Gaziantep İl Kadın Kollarında yaptığı konuşmada bir kez daha tekrarlıyordu sözlerini "Gittiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Gittiğimiz yol milletin yoludur."

Gittiğiniz yol kaos doğuruyor, kavga üretiyor... Peki millet kavga mı istiyor sizden?

Milletin demokrasiden anladığı şey seçilmişlerin totoliter baskı rejimleri kurması ve farklı düşünenleri susturması mıydı?

AKP kapatma davası sonrası kızgınlığını bir türlü dizginleyemedi ve karşısına ne çıkarsa yıkıp parçalayan bir dev gibi Türk siyasi arenasında ortalığı birbirine katmaya devam ediyor. Dev biran önce sakinleşmeli ve hukuk devletinin gereklerini yerine getirmelidir.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..