Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Hukuk Devleti miyiz?

Hukuk Devleti miyiz?
 

Hukuk, herkesin meclis tarafından, anayasaya uygun olarak, hazırlanan kanunlar karşısında eşit muamele görmesi demektir. Yani, dağdaki bir çoban, cebi para dolu zengin bir zümre (mevzuattaki tabiri böyledir) karşısında aynı haklara sahiptir bir hukuk devletinde.

Ancak, görüyoruz ki pratik hayatta dağdaki çobanın siyasetle ilgisi olmadığı gibi imtiyazlı zümre her zaman daha eşit muameleye tabi tutuluyor. Hukuk, davacıya hak verdiği gibi davalıyı da mağdur etmemek için bazı insani yönlerimiz itibariyle esneklikler ve haklar tanınmış. Mesela, davalı/sanık hastalık sahibi olabilir, iftira edildiğini beyan edip karşı dava açabilir, kendisinin "çok ünlü/ saygıdeğer/ çağırsan gelir" türünden biri olduğunu iddia edip tutuklama kararına itiraz edebilirler. Ama davalı, gerçekten bunların başına geldiğini kat'i olarak ispatlamasıyla hak kazanabilmelidir.

Bakıyoruz ki, seçkinler tutuklama kararını duyar duymaz sedyelik oluyor, tutukluluk kalkıncada zıpkın gibi ayağa kalkıyorlar. Bu hukuku sömürme değilde nedir? Eğer adi suçtan tutuklanan başka biri olsaydı, bırakın rapor alma hakkını nefes alma hakkını bile kullanamazdı. Geçmişte bunların hepsi yaşandı. Kendi senaryolarına uydurmak için birçok masum insanı, komplolar düzenleyip (mesela hedeflerindekilerin evlerine silah, uyuşturucu koyup baskınlar yapılıp) hukuk gereği (!) hapislerde çürüttüler. Yaptıkları ise tamamen hukuk kılıflı idi. Masumları asarken bile hukuğa uysun diye yaşlarını büyüttüler, yalancı şahitler buldular, işkenceyle ifadeleri alındı. Herşey hukuka uygundu. Ancak kamu vicdanı tatmin oldu mu? Olmadı! Bugün seçkinler komutası fareler gibi dokunulmaz duvaların arkasında saklanıyorlar. Yüzlerini gören yok. İşin ilginç yanı bunlar her fırsatta "biz hukuğa saygılı seçkinleriz! mahkeme bizi ne zaman çağırsa koşa koşa geliriz" diyenler birde. Ama bilmiyorlar ki fareler avcı kedilerden kaçamazlar. Bugüne kadar hep başkalarını avlamak için kullandıkları hukuk kendi aleyhlerine dönünce hakkımız, hukukumuz diye bağırıyorlar. Eee sizin işlettiğiniz hukuk buydu, elimizde başka hukuk da kalmadı. Olsa dükkan sizin.

YAŞ kararlarını hayretle izliyoruz hepimiz. Kim nereye atanacak, kim emekli olacak, kim istifa edecek? Peki, bu komuta kademesinin erlerimizi teröristlerin eline balık yemi gibi bırakmasına göz yummasına ne diyorsunuz? Benim evladım, bu adamların hırslarına niye kurban ediliyor? Davulla zurnayla gönderdiğimiz bu masum çocuklarımız neden bu adamların iktidar/güç sevdası yüzünden harcanıyor? Heronları düşürtüp, terörist kardeşlerinin (!) vurulmasını engelleyen adamlar nasıl olurda "vatana ihanetten" yargılanmazda, terfi ile onurlandırılır? Şimdi bu vatan hainleri devletin arabasıyla, melbusatıyla, maaşıyla benim evlatlarıma emir komuta etmeye devam edecek öyle mi?

Evet görüyorsunuz hukuk sistemimiz nasıl işliyor! Sömüren sömürene! Aman dikkat edin, bu ülkede doğruyu söyleyen herkes hukuktan nasibini alır. Bu satırlarda hiç isim belirtmesemde, gocunup kendilerine iftira ettiğim (!) için hukuk yoluyla haklarını (!) arayanlar çıkarsa hiçte şaşırmam.

 
Toplam blog
: 17
: 494
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Herşey çok güzel olacak, yeter ki ümidiniz kırık olmasın.....