Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '17

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Hukuk Devleti Olmak

Hukuk Devleti Olmak
 

Salih Arıkan


Özgürlükler sizin özgürlüğünüzün bittiği yerde başkasının özgürlüğü başlar. Kanuni esasiden beri bir Anayasamız var. 

Anayasamız var ama biz keyfi olarak yaşamak istiyoruz. O zaman da Anayasa ve Kanunlar sadece yazılı olduğu kanunlarda kalıyor.

Hep Devleti ve Yöneticileri suçlamak sorunları çözmez. Elbette Yöneticilerin tavrı önemlidir ama biz halk ne yapıyoruz kanunlara hukuka nasıl bakıyoruz. Arabamızı yolun ortasına koymayı hak görüyoruz. Bir Manav ne Vergisi ne SGK var. Kaldırımları işgal ediyor. Biri gidip şikâyet edince suçu kendinde değil de elinde delil olmadığı halde bu beni şikâyet etmiştir deyip Esnafa linç ettirmeye çalışıyor. İşte kanun yerine mafyalaşma hareketleri. Bir gurup cürüm işlemek üzere teşekkül ediyor. Bir görmeyeni bu beni şikâyet etti diye Mahalleden attırmak için imza toplamaya çalışıyor.

Bir Milletvekili halka biz sizin ekşimiş yoğurdunuzuz demiş. Tarihte haccac zalim vardır. Adı da Ömerdir ve halka zulmeder. Halk derki biz Hazreti Ömerin Adaletini istiyoruz. Zalimde derki bende Hazreti Ömerin halkını istiyorum demiş. Biz Hazretin Ömerin Halkı olursak Yöneticilerimizde ister istemez kendilerine çekidüzen verir.

Yöneticiler ve halk birlikte karar vermeli biz yazılı kanunlar Devleti mi olacağız yoksa Hukuk Devleti mi olacağız. Devlet kimdir. Bazen diyorlar Devlet şunu yapmıyor Devlet bunu yapmıyor. Devlet kimdir. Sen ben biz doğru olacağız. Devlet te işlerini doğru yapacak.

Devlete işlerlik kazandıracak Sivil Toplum ve insanlardır. Ne demiş şair cümleler doğrudur sen doğru isen. Haydi Devlet Millet el ele verelim Ülkemiz yazılı Kanun Devleti değil Hukuk Devleti olsun. Herkes birbirinin hukukuna saygı duyarsa karıncayı bile incitmezse o zaman eskiden olduğu gibi hukuk adamları dava gelmediği için şiir yazar,

Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..