Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '06

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Hukuk katlediliyor!

Hukuk katlediliyor!
 

Antalya’nın korunması gereken en önemli tarih-doğadokuları arasında yer alan Tahtalı Dağı, göz göre göre katlediliyor. Hem de TÜRK MİLLETİ ADINA karar veren mahkeme kararlarına RAĞMEN katlediliyor. Konunun özeti kısaca şöyle:

WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)’nın Türkiye’nin önemli bitki alanları listesinde de yer alan Tahtalı Dağı, değişik özellikleri nedeniyle dünyanın da sayılı dağları arasında yer alıyor. Yerli-yabancı ortaklı bir şirket, sözde kayak kompleksi yapmak amacıyla (sözde diyorum çünkü dağın yapısı kayak için müsait değil) güzelim Tahtalı Dağı’nı katletmeye başladı. TODOSK, Antalya Orman Mühendisleri Odası, Tabiatı Koruma Derneği ve Antalya Barosu Başkanlığı ortaklaşa olarak konuyu yargıya götürdü. Duruşmalar sonunda Danıştay 6. Dairesi önce yürütmeyi durdurma, ardından da planların iptaline karar verdi. Antalya İdare Mahkemesi de anılan nedenlerden dolayı tahsisin iptaline karar verdi. Yargı kararları 2006 yılının Ocak ayında taraflara tebliği edildi.

Hukukun geçerli olduğu ülkelerde böyle bir sonuç ortaya çıktığı zaman derhal işleme son verilir, şirket faaliyetlerini durdurur ve yapılan tahrifat giderilmeye çalışılır. Ama gelin görün ki ülkemizde TÜRK MİLLETİ ADINA karar veren yargıya belli kesimlerin uymama gibi bir hakları var ve şirket yüzlerce işçi ile dağı katletmeye, inşaatlarını bitirmeye devam ediyor. Aslında burada dağın katli değil hukukun katli var ama nedense yetkililerin de kılı kıpırdamıyor. Bu konuda yazılacak, söylenecek çok söz var. Daha detaylı bilgi ve belgeleri, aşağıdaki link tıklayarak görebilirsiniz.

http://www.tahtalidagi.com/

 
Toplam blog
: 36
: 1166
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1962 yılının mayıs ayında Rize'nin Fındıklı ilçesi Gürsu Köyünde doğmuşum. Gazi Üniversitesi BYYO..