Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Hukuk katliamında son nokta…

Hukuk katliamında son nokta…
 

HUKUK KÖTÜ YOLA DÜŞTÜ


Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 13 sanığın yargılandığı KCK davasında, sanıkların tahliyesini kararlaştırdı.

15 sayfadan oluşan esas hakkındaki mütalaayı okuyan Cumhuriyet Savcısı Recep Bakırcı, sanıkların gerçekleştirdiği tüm eylemlerin iddianamede ayrıntıları ve delilleriyle yer aldığını anımsatarak, şunları kaydetti: 

''Esas hakkındaki mütalaamızda, tüm sanıkların örgüt üyeliğinden  mahkumiyetlerini istedik. Tutuklanmaları aşamasında, üyesi oldukları iddia edilen terör örgütü PKK'nın şiddet eylemlerini devam ettiriyor olması, sanıkların da bu olayları destekleyeceği ve gerçekleştireceği kanaatiyle tutuklanmaları gerekçe gösterildi. 

Bugün gelişen ortamda örgütün eylemlerine son vermesi, en azından durdurmuş olması, Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'mizce dikkate alınmıştır. Sanıkların, toplum barışını bozacak şekilde düzenlenen eylemlere katılmalarını gerektirecek bir ortam olmamasından tutuksuz yargılanmaları esastır. Bu nedenle tüm sanıkların tahliyelerini talep ediyoruz.'' 

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_kck-davasinda-van-belediye-baskanina-tahliye_2071790.html

VATANDAŞ OLARAK MERAK EDİYORUZ…

1-Yarın bir gün PKK “Ben vazgeçtim, savaşa devam” derse bu adamları tekrar tutuklayacak mısınız? Ve tutuklama gerekçeniz ne olacak?

2-PKK’nın savaştan vazgeçtiğine dair elinizde ne tür bir belge var?

3-Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi davalarda yüzlerce generale onlarca yıl hapis verdiğiniz göz önüne alınırsa, bunların üyesi olmakla suçladığını örgütlerden hangisi halen fiili olarak savaşa devam etmektedir?

 
Toplam blog
: 40
: 645
Kayıt tarihi
: 30.12.11
 
 

PhD (Nükleer). Başka söze gerek yok bence... İçel'de yaşıyorum. ..