Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '14

 
Kategori
Deneme
 

Hukuk nasıl katledilir?

Hukuk nasıl katledilir?
 

Ten konuşunca akıl tahrik olup küser, konuşmaz .

Bozulup soysuzlaşan düşüncenin kargaşa ve düzensizliği, ahlaksız duyguların ve kör tutkuların, zihin ve iradeye yansımasıyla, kılıksız tenin nefsi saldırganlaşıp, vicdansız kibirin kaba önderliği ile ruhun gözlerini bağlayarak, onun gerçeği görüp sezinlemesini önler.
          
İnsan aklına vurulan kilitlerle bütün kurallar,düzenler ve kavramlar alt üst olur. Ahlâğın çirkin yüzü nedeniyle hak, hukuk ve adelet can çekişmeye başlar. Kötülüğün dokunumazlığı sorgulanmayarak ve yargılanmayarak  hukuk katledilir.

Rüşvet ve yolsuzluklar, hırsızlıklar çoğalınca, mazlumların sayısı da çoğalır. Ülke çalışanlarının alım gücü düştüğünden yoksulluk da artıp yaygınlaşır. Yıllarca ülkesine çalışmış, emek vermiş emekliler incinerek yokluğun pençesinde, hayata küsmüş bir durumda, gam ve keder içinde çıkmazlara terkedilmişlerdir. Soğuk yüzünden, açlık yüzünden bebekler ölmüş ve ailesinin geçimini topladığı çöplerden sağlamaya çalışan nice küçük çocukların gelecekleri karartılmıştır.

Nice baharlar geçip gitti oysa. Kaç baharı daha kaldı ki ömrümüzün? Gündüzlerimiz dertli, gecelerimiz kederli geçer. Bahtsız gönüllerimiz sessizliğe bürünür de rüzgârların dinlence yeri dağ yamaçlarına gerili türkülerimizi " fitneci  kuşlar "  basar. Arkasından da illetli azgınlıklar girer zorlanarak açılan kapılarımızdan, özgürlük ve demokrasiye kelepçeyi vurarak.

Ne güzel özlemlerimiz vardı oysa:

Her biri birer erdemli gelecek ve antik çağlardan yansıma birer göksel nişane olabilirdi  çocuklarımız . Ve duyguların zafer işaretleriyle taçlandırdığı sevgi kaynaşmalarıyla salıncaklarında güleç yüzleriyle mutluca oynayabilirlerdi çocuklarımız . Eski zaman hatıralarıyla yaşlanmış yaşlılarımıza gerekli sevgi ve saygı, sağlık ve mutluluk sağlanmış olabilirdi oysa.

Canayakın, solgun yüzlü çocukların sahipsiz yalnızlığı gelir aklıma bazan. Sessizleşir, durgunlaşırım. Sarsılırım.Şiirsel sesizliğime sığınırım. Güç ahmaklığında keyiflenen küstahlığın el ve ayaklarını bağlayasım gelir; kudurganlığına sinmiş kusurlu ve boş,ayıp fikirlerini doğrayasım gelir.

En güzel günü zindan ve en geniş yeri mezar olacaklara ne yazık!

Bakın, yıldızlar çiçeğe duruyor bir bir !

 
Toplam blog
: 73
: 526
Kayıt tarihi
: 21.08.12
 
 

1979 Yabancı diller yüksek okulu almanca bölümü mezunuyum. 2 Yıl tercümanlık yaptım. 28 yıl da öğ..