Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '17

 
Kategori
Dünya
 

Hukuksuz Barzani Referandumu: ‘Kürdistan’ Değil, 'Büyük İsrail' Projesi

Hukuksuz Barzani Referandumu: ‘Kürdistan’ Değil, 'Büyük İsrail' Projesi
 

Türkiye için, bilhassa, Kerkük ve Irak’ın kuzeyinde yaşayan Türkmenler için bir “beka meselesi” olan Barzani referandumu gözden kaçırılmaya çalışılıyor.

Her şeyden evvel bu referandum, “hukuksuz” bir girişim! İki açıdan hukuksuz… İlki, Irak parlamentosunun kararında belirtildiği gibi, “bölgesel yönetim”in, Bağdat’ın izni olmadan referanduma gitmesi hukuksuz!

İkincisi, Irak Anayasa’sı ve yasalarına göre, Barzani, görev süresini 2 yıl evvel doldurdu. İki yıldır “başkan”lığı, haksız olarak işgal ettiğinden, bütün eylem ve işlemleri hukuksuz!

Bunlar ne yazık ki Türk medyasında hemen hiç gündeme getirilmiyor. Hükümet ve ana muhalefet de çok sert ve güçlü bir şekilde tepki göstermiyorlar.

Komşulardan ve dünyadan gelen tepkiler de çok cılız.

Bununla beraber, referandumu bütün gücüyle destekleyen bir ülke var: İsrail!

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, yıllardır, her fırsatta, “Kürdistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan devlet biz olacağız” diyor.

İsrail Adalet Bakanı  Ayelet Şaked, “Kürdistan devletinin kurulması İsrail’in büyük menfaatine” derken, Genelkurmay Başkan yardımcısı Yair Golan, “Büyük Kürdistan’ın bölgede istikrarı sağlamaya yardımcı olacağını” savunuyor. (Milliyet, 13.09.2017)

İsrail’in bu “Kürdistan” sevdası nedir?

Bu destek,

Bu heves,

Bu heyecan nedendir?

Çok açık ve net, hukuksuz Barzani referandumuyla bir Kürt devleti falan değil, bir “büyük İsrail” devleti kurulmaya çalışılıyor.

Doğu Perinçek, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin “kukla” olduğunu, asıl hedefin “büyük İsrail” devleti kurmak olduğunu, yıllardır söyler durur. Bu iddia, doğrusu, bize, biraz abartılı bir komplo teorisi gibi geliyordu. Fakat İsrail’in Barzani’ye verdiği müthiş desteğe bakınca Perinçek’in hakkını teslim etmemek insafsızlık olur.

x   x   x

SAVAŞ SEBEBİ

Evet, karşımızda, Türkiye’den de büyük bir parça koparmaya çalışan, Irak Türklüğünü bitirecek netameli bir proje var. Bir hayat-memat meselesi! Türkiye, bu tehlikeyi bertaraf edinceye kadar her şeyi bir yana bırakmalı, Irak’ın kuzeyini, Kerkük’ü, Türkmenleri konuşmalı. Vatandaşını uyarmalı, MHP Lideri Bahçeli’nin işaret ettiği gibi, bu referandumun “savaş sebebi” sayılacağını en kararlı bir biçimde, Barzani’ye ve dünyaya ilan etmelidir.

Ülke bütünlüğü ve “beka”sı için bu kaçınılmazdır!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..