Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TÜKETİCİ KÖŞESİNDE "SEMRA ABLANIZ"

http://blog.milliyet.com.tr/semra_sahin

12 Eylül '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hükümet elektrik zammının iki katı oranında dar gelirliye zam vermelidir

Hükümet elektrik zammının iki katı oranında dar gelirliye zam vermelidir
 

Elektrik zammına Tükorder Genel Başkanı Öner Samanlı tepki verdi.


"Ben bilinçli tüketiciyim, elektriğime zam yapanlara oy vermeyeceğim"


Ülkemizin yıllarca kanayanayan yarasıdır. Elektrik sorunu. Uzun yıllar dışa bağımlı bir elektrik politikasını destekleyen iktidarlar, bu kez yaptıkları özelleştirmelerin ardından elektrik üretiminde bulunan şirketlerin zam talepleri karşısında çaresiz kalmaya başladılar.

TEAŞ adıyla elektirik üretimde bulunan ana satıcı şirket, üretilen elektriği özel şirketlere pazarlamakta ve bu şirketlerde kullanıcıya elektrik satımında bulunmaktalar.

Ülkemiz gündeminde, tüketici haklarının korunması ve tüketicilerimizin bilinçlendirilmesi gayesiyle, yıllardır özverili çaba ve çalışmalarıyla bilinen, tüketicilerimizin en güçlü sivil toplum örgütü olan, "TÜKORDER" Genel Başkanı, Öner SAMANLI, geçtiğimiz yılda yapılan elektrik zamlarına karşı aşırı tepki vermişti.

"TÜKORDER" Genel Başkanı, Öner SAMANLI, yaptığı basın toplantılarında vatandaşlarımıza şu mesajı vermişti. Tüketicilerimizin bulundukları mahalle ve sokaktaki elektrik direklerine , "ELEKTRİK ZAMMI YAPANLARIN ELLERİ KIRILSIN", "BU MİLLETE 60 MUMLUK AMPULÜN AYDINLIĞINI ÇOK GÖRENLER UTANSIN", "BEN BİLİNÇLİ TÜKETİCİYİM, ELEKTRİĞİME ZAM YAPANLARA OY VERMEYECEĞİM", "MAAŞLARA %2, ELEKTRİĞE %20 ZAM YAPANLARIN ELLERİMİZ YAKALARINDA OLACAK" şeklindeki beyanlarını pankart yapmalarını ve zam yapan hükümetin Başbakanının, Enerji ve Maliye Bakanlarının bulabildikleri en çirkin ve sevimsiz resimlerini de bu direklere pankartlarla birlikte asmalarını önermişti.


"BU MİLLETE 60 MUMLUK AMPULÜN AYDINLIĞINI ÇOK GÖRENLER UTANSIN"

Şahsen ben o günlerde Maliye Bakanı Unakıtan ve Başbakanın internette bulduğum en sevimsiz resimlerini evimin köşesindeki direğin üzerine, "BEN BİLİNÇLİ TÜKETİCİYİM, ELEKTRİĞİME ZAM YAPANLARA OY VERMEYECEĞİM" pankartımı da 50x70 ölçülerinde mukavva karton üzerine yazarak asmıştım. Kimse de dokunmadı, birgün kendi kendine kayboldu. Ama yaklaşık 2 ay kadar direkte kaldı. En azından huzurluydum, bilinçli tüketici olarak görevimi yapmıştım.

ELEKTRİK ZAMMI NEDENİYLE TÜKETİCİLER VE TÜKETİCİ ÖRGÜTLERİ ÇOK ÖFKELİ


"TÜKORDER" Genel Merkezi, AKP, Hükümetinin elektriğe yaptığı zamma karşı yeniden Ulusal bir basın bildirisi yayınladı. Tebrikler Sayın Genel Başkan, Öner SAMANLI.

Tüketiciler adına böyle bir örgütümüzün olması ve bu örgütün de özverili gönüldaşşlarının aktif çaba ve çalışmalar sergilemeleri cidden kayda değer.

İşte biz tüketicileri bilinçlendirmek üzere yapılan basın açıklaması. Sizlerle, bilgilenmeniz ve tepkilerinizi buna göre koymanız için paylaşmakta yarar görmekteyim.


Geçen yıldan bu yana elektrik zamlarına karşı tepki veriyoruz, adamlar tınmıyorlar, sizce bu ülke neresi…?


"TÜKORDER" Genel Başkanı, Öner SAMANLI, yaptığı basın toplantısında;

"AKP HÜKÜMETİNE SORUYORUZ..!

İŞÇİYE, EMEKLİYE, MEMURA VERDİĞİNİZ ZAMMA BAKINIZ..!

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği,

Genel Başkanı, Öner SAMANLI, İzmir'de Kamuoyuna açıkladı;

"HÜKÜMET’İN YAPTIĞI SON ELEKTRİK ZAMMI, TÜRKİYE’NİN SOSYAL YAPISINA BAKILDIĞINDA, HİÇ DE ADİL DEĞİLDİR…!

Yılbaşından bu yana ortalama bir faturadaki zam tutarının 14.76 TL’ye ulaşmıştır. Yılbaşından bu yana ortalama işçi emekli maaşında toplam 12.68, Bağ-Kur emekli maaşında 10.6 TL artış yapılmıştır.

BU NASIL ADALET VE KALKINMA MODELİDİR

Yalnız elektrik zammıyla işçi emeklisi aylık 2.08 TL, Bağ-Kur emeklisi ise aylık 4.7 TL zarara uğramıştır. Emekli zammı, elektrik zammına yetişememiştir. Hükümet, açıklarını yoksul kitleler üzerinden kapatmak ve adil düzeni savunduğuna dair söylemlerin alışkanlığından vazgeçmelidir” dedi.

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği, Genel Başkanı, Öner SAMANLI;

İzmir’de hükümetin elektrik zammına karşı yaptığı açıklamalarının devamında, Hükümet’in 2009 yılında sadece elektriğe yaptığı zamlarla, emeklilere, işçi ve memurlara verdiğinden fazlasını geri aldığını bildirdi.

Bunlar sağ elleri ile verirken sol hemen beklemekte ve geri almaktadır.

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği,

Genel Başkanı, Öner SAMANLI;

Hükümet’in elektrik fiyatlarına yaptığı zamma ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dünyada hükümetlerin devlet kaynaklarından vatandaşlarını korumak için bugüne kadar 10 trilyon dolar aktardıklarını, ancak Türkiye'de uygulanan politikalarla krizin faturasının vatandaşa ödetildiğini söyledi. SAMANLI;, "Bunun en belirgin örneği emekli maaşları ile elektrik zamlarıdır" dedi.

SAMANLI;, Elektrik fiyatlarının, 2009 Ocak ayında vergiler hariç Kwh başına 16.58 kuruş olduğuna, bu rakamın Nisan 2009’da 19.48 kuruşa çıkarıldığına dikkat çekti ve 1 Ekim 2009 itibariyle ise 21.43 kuruşa çıkarılmasının planlandığını belirtti.

Böylece ayda ortalama 200 kwh elektrik tüketen bir konutun elektrik faturası tutarının, yılbaşında 50.40 TL iken, Nisan ayında 59.24 TL’ye yükseldiğini, yeni elektrik zammıyla birlikte 1 Ekim’de ise yaklaşık 65.16 TL olacağını ifade eden SAMANLI; şunları kaydetti:

"ALGÜLÜM VER GÜLÜMCÜ BU HÜKÜMET

İŞÇİ - MEMUR VE EMEKLİYİ AŞAĞILAMAKTADIR,

ALAY ETMEKTEDİR…

2008 DE SÖYLEDİK HER ZAM YAPTIKLARINDA ELEKTRİK DİREKLERİNE EN ÇİRKİN FOTOĞRAFLARINI ASACAĞIZ..!

İşte bunun ilk örneği.

Hükümetin başının en çirkin fotoğrafını bu habere kullandırmak üzere basın mensuplarına dağıtıyoruz…

İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına, 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 1.83 zam yapılmıştır. Bu zam, ortalama 693 TL olan işçi emekli aylığında 12.68 TL, ortalama 550 TL olan Bağ-Kur emekli aylığında ise 10.06 TL artış getirmiştir.

ELEKTRİK ZAMMI HERŞEYE ZAM DEMEKTİR..!

Oysa, sadece elektrik zammıyla birlikte bir evdeki elektrik faturasındaki aylık artış tutarı 14.76 TL’ye ulaşacaktır. Bu durumda, sadece elektrik zammıyla işçi emeklisi ayda 2.08 TL, Bağ-Kur emeklisi ise 4.7 TL zarara uğratılmış olacaktır.

EMEKLİ ZAMMI, ELEKTRİK ZAMMINA YETİŞEMEMİŞTİR.

AKP, Hükümeti, alacağı kararlarda ve yürüteceği politikalarda krizin faturasını vatandaşın sırtına yüklemek yerine, devlet olanaklarını seferber eden politikalar oluşturmalıdır. Bun hükümet sermayeden yana, işçi, memur ve emekli ile küçük esnafın vergisini almakla ödevli, yardım ve destekte ise kösteklidir. Hesap nettir ve açıktır. Hükümet, bütçe açıklarını yoksul kitlelerin ekmeğini azaltarak kapatma alışkanlığından süratle vazgeçmelidir." dedi.

TÜKETİCİ KÖŞESİNDE SEMRA ABLANIZ OLARAK SESLENİYORUM;

Elektrik direklerine zamma karşı tepkilerinizi asmanın zamanı gelmiştir, haydi bilinçli tüketiciler olarak görev başına.

DEĞERLİ TÜKETİCİLER TOPLUMSAL MÜCADELE BİREYLERLE YAPILAMAZ,
KİTLELERİN DESTEKLERİ ŞARTTIR, SİZLERDE;

BİLİNÇLİ TOPLUMSAL MÜCADELELERE SİZLERDE KATILMALISINIZ..!


TÜKETİCİ KÖŞESİ
SEMRA ABLANIZ


e-iletişim: bizebilgi@hotmail.com

 
Toplam blog
: 75
: 3116
Kayıt tarihi
: 28.08.09
 
 

Tüketicileri bilinçlendirmek, haklarımızın aranmasına çözümler üretmek üzere faaliyette bulunanları ..