Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Hükümet Faizi İndirecekmiş, Bu İş Kolay Olmadığına Göre Aklıma Cinci Hoca Geliyor

Hükümet Faizi İndirecekmiş, Bu İş Kolay Olmadığına Göre Aklıma Cinci Hoca Geliyor
 

“EKK’ da çıkan formülün ezber bozan bir model olduğu, faizle ilgili atılacak adımın yasal düzenleme ile değil idari düzenlemelerle hayata geçirileceği belirtiliyor. Yeni açıklanacak modelle, Hazine'nin daha az borçlanmasına yol açan bir düzenleme yapılacağı kulislerde belirtiliyor. Bu şekilde faizlerin yükselmesinin önüne geçileceği söyleniyor. Yapılacak düzenlemeyle faiz indiriminin birbirinden farklı sektörlere yansıyacağı kaydedilirken, vatandaşın şaşıracağı düzenlemeler olacağı belirtiliyor.

Erdoğan, faizle ilgili şunları söylemişti: "Sen kalkar da faizli bir ekonomiyle ülkeyi yönetmeye devam edersen, işte o dikkatsiz araba sürmeye benzer. Bir defa bu faiz belasından Türkiye'yi faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan da kurtaracağız. Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler de bilsin. Bunun aksini yapmaya kalkanlar da kusura bakmasın karşılarında beni bulurlar. Çünkü ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Faiz, zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Bunu böyle bilmemiz lazım ve bunun da lobisi neresidir? Finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bu işin içindedir. Bu işi çözmemiz lazım ve çözeceğiz, er geç çözeceğiz." (internet)

Yani denmek isteniyor ki “yüksek faizi yaratan ekonomik durum değil. Ülkenin genel halinde de ekonominin durumunda da bir şey yok. Birileri piyasanın ayarlarıyla oynuyor.”

Valla eğer böyleyse hükümet haklı ve de Sayın Erdoğan’ın dediği gibi müdahale ile faizler düşer.

Ama ne bileyim sanki bize böyle gibi gelmiyor.

İnşallah da denildiği gibidir aksi halde ekonomi düzelmeden faizler inmez. Bu bile yetmez ülkede barış ve istikrar da gerekli.

Bunu anlamak da önemli; yüksek faiz ekonominin durumundan mı kaynaklanıyor yoksa faiz lobisinden mi? Kimdir bu “faiz lobisi”? Afrin’den daha mı zor bunlarla mücadele etmek?

Belki de doğrudur, biz yanılıyoruzdur, hükümetin planını merakla bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..