Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '17

 
Kategori
Siyaset
 

Hükumet Fındık fiyatları ve Referandum Konusunda Haklı, Et fiyatları ve TEOG Konusunda Haksız

Hükumet Fındık fiyatları ve Referandum Konusunda Haklı, Et fiyatları ve TEOG Konusunda Haksız
 

Rekolte, 468 bin ton yerine 670 bin ton olmuş. İhracat bağlantıları 468 bin tona göre. Fazla üretilen 200 bin tonu kime satacak? Kilosuna 20 lira versin, 700 bin ton fındığı da satın alsın. Satacak yer bulamayınca oturup kendi mi yiyecek? Senin fındığının 8 liraya düşmesinin nedeni ne hükümet ne de bir şey, beklenmeyen ve hazırlıksız yakalanılan rekolte fazlası. Bu kadar fındığı 10 lira (açıklanan 10,50) gibi uygun fiyata alıp belki fiyatın uygunluğundan istifade ile dışarıya ihraç etmeye çalışacak.

Fındık lobisi, oynanan oyunlar olabilir ama bizim insanımız komplo teorisine meraklıdır. Üretici gerçekten mağdur ama yapacak da bir şey yok; bu kadar fındığı alacak insan bulun 20 liraya satalım. Bazı çevreler konunun böyle olduğunu bilerek siyasi rant için insanların mağduriyetini kullanıyorlar.

Kuzey Irak referandumu konusunda hükümet karşıymış gibi görünüyor ama değil tabi. Hükümet burada ince bir siyaset izliyor. Böyle bir referandum olmasa iyiydi ama oldu işte. Kuzey Irak Türkiye için çok önemli; Ortadoğu’ya giriş kapısı. Barzani Türkiye’nin partneri, artı petrol konusu da var.

ABD referandumu yapma demiyor, Rusya beklemede. Uluslar arası siyaset Sayın Bahçeli’nin dediği gibi olmuyor. Türkiye oradaki Türkmenlerin statüsünü konuşup güvence altına aldıysa. Sonuçta Irak’ın içişleri ve bizim toprağımız değil. Hem öte yandan belki de yapılamayacak.

Dünyanın 20 liraya yediği eti tarım ülkesi olarak biz 50 liraya yiyorsak bunun açıklaması yok. Yani hükümetin bu konuda kesin başarısızlığı var. Dünyada 50 liraya et yiyen ülke yok. Hükümetin ortaya koyacağı bir gerekçe de yok. Yıllardır sürdürülen yanlış tarım politikalarının sonucu.

Keza eğitim… AKP hükümetinin hiçbir şekilde başarılı olamadığı bir alan. Hükümetin belli bir eğitim politikası yok. Yazboz tahtası gibi, bugün böyle yarın başka. Kimse kızmayacak bize, bu iş kaldırım yapmaya benzemiyor. Eğitim konusu uzmanlık isteyen bir dal. Dindar nesil yetiştireceğiz, imam hatipler, o kişi uzman ama görüşü bize uymuyor, zaten FETÖ’cü oldukları için bir kısım kadrolar tasfiye edildi. Görüşünden sana ne, eğitim konusunda uzman mı yararlan. Ama olur mu, biz yaptık diyecekler.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..