Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Hükümet ile Anayasa Mahkemesi'nin bilek güreşi! HSYK Yasası'nın bazı maddeleri iptal!

Hükümet ile Anayasa Mahkemesi'nin bilek güreşi! HSYK Yasası'nın bazı maddeleri iptal!
 

Bu Anayasa Mahkemesine bir el atmanın zamanı geldi de geçiyor bile!

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan ve ülkemize “İleri Demokrasi”yi getiren referandumla, baştan aşağı yapısı ve üye sayısı değiştirilen Anayasa Mahkemesi, gittikçe milliliğini(!) kaybetmeye başladı!

Bu ülkede iktidarın aleyhine alınan her türlü karar millilikten(!) uzak, saygı duyulmayacak kararlardan olup, gereği anında yapılmalıdır değil mi?(!)

Daha geçenlerde gerekçesiz kapatılan Twitter’in açılmasına karar vererek, “İleri Demokrasi”nin kendisine verdiği yetkiyi kötüye kullanarak, millilikten(!) uzak, saygı duyulmayan(!) bir karara imza atmıştı.

Hükümet bu arada, seçim öncesi verdiği kararı zamanında açıklamayıp, seçim sonrasına bırakan mahkeme heyetine teşekkür edeceğine, mahkemenin aldığı karara saygı duymadığını açıklayıvermişti.

Hükümet MİT yasasını meclisten geçirmeye çalışırken, MİT yönetmeliğini meclisteki milletin vekillerinden saklarken, Anayasa Mahkemesinin yetkilerini budamaya fırsat bulamadı!

Tıpkı referandumla verilen HSYK yetkilerini kısıtlayıp, yargıyı Adalet Bakanına bağladıkları gibi bir adımı Anayasa Mahkemesini kendilerine bağlamakta geç kaldılar!

Sonunda “İleri Demokrasi”nin örneklerinden birisi olan Anayasa Mahkemesi,  iktidara öyle bir tokat atıp, sen yargıyı kendine bağlayamazsın dedi!

Anayasa Mahkemesi, HSYK'nın yapısını değiştiren kanunun, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptal etti.

Bildiğiniz gibi, halkı bir türlü ikna edemeyen ve oylarını yüzde 30’a bile çıkaramayan CHP, Anayasa Mahkemesi üyelerini ikna etmekte zorluk çekmiyor.

Bu da gösteriyor ki CHP’nin hukuk anlayışı ile Anayasa Mahkemesinin hukuk anlayışı birbirine uyarken, halkla CHP’nin hukuk anlayışı ve yönetim anlayışı birbirine uymuyor.

CHP, 6524 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

İstemi görüşen Anayasa Mahkemesi, HSYK'nın yapısını değiştiren Kanun'un, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerini iptal etti.

Yüksek Mahkeme, HSYK'nın yapısını değiştiren Kanun'un, Adalet Akademisi ile ilgili bölümlerinin iptal istemini reddetti.

Netice mi?

Çok yakında Anayasa Mahkemesine bir çeki düzen vermek gerekiyor!

Ve saygı duyulacak, milliliği ön plana çıkartan kararlar vermesini sağlamak gerekiyor.

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..