Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Hükümet isteriği her kurum ve kişinin malını elinden alacak…

Hükümet isteriği her kurum ve kişinin malını elinden alacak…
 

Hem de mahkeme kararı olmadan. Nasıl? Beğendiniz mi yetmez ama evetçiler, %47 ler. Eğer bize dokunmazlar biz nasıl olsa yandaşız diyorsanız da fazla sevinmemenizi öneririm. Şu kesin ki yaratılan her canavar er veya geç etrafındakileri de yer.

AKP hükümeti, “Terörün Finansmanı Yasa Tasarısı” ile kendine muhalif olan herkesin, her kuruluşun mal varlığına el koyabilecek. Üstelik bu iş mal varlığı ile de sınırlı kalmayacak. Kişileri de terörü finanse eden örgüt statüsünde yargılayacak ve cezalandıracak.

Hadi canım, olurmu öyle şey, memlekette kanun var, adalet var, savcı var, hâkim var falan gibi komik düşüncelerle kendinizi ferahlatabilirsiniz, hatta gülebilirsiniz. Ama biraz sakinleyince Ergenekon, Balyoz gibi davaların seyrini oralardaki adaleti falan bir düşünmenizi öneririm.

Yaşı yetenler ve de okuma diye bir hastalığı olanlar bilirler. Demokrat parti döneminde Demokrat parti mecliste tahkikat komisyonu kurmuş, canı istediği herkesi yargıyı bir tarafa bırakıp kendi yargılamıştı.

Şimdi de kurulacak “Değerlendirme Komisyonu” benzer görev yapacak. Kanuna göre bu düzenleme ile AKP çok basit bir biçimde birçok STK’yı, belediyeyi, derneği, şirketi ve kişiyi “terör örgütü propagandasına” destek olduğu gerekçesiyle suçlayıp hiçbir soruşturmaya gerek duymadan mal varlıklarını dondurma hakkı kazanacak. İşte size yeni düzenlemeden en önemli madde.

Madde 5: Malvarlığının dondurulması kararı, yargı kararı olmaksızın yapılabilecektir.

Kanun tasarısının komisyonlardan jet hızı ile geçtiği ve önümüzdeki hafta meclise getirilip hemen kanunlaştırılacağı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından bildirildi.

Şimdi bana kimi okurlar, terörün finansmanına ait bir kanundan neden rahatsız oluyorsun, gocunuyor musun diyebilirler. Allaha şükür ki öyle bir korkum yok. Ancak ben birçok örneği yaşamış bir insan olarak, kendi dizayn ettikleri bir yargının denetiminden dahi kaçma gereğini duyanların samimi olmadıklarını düşünüyor ve ülkem adına endişeleniyorum.

İzmir 2013-01-29

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..