Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '13

 
Kategori
Sinema
 

Hükümet Kadın

Hükümet Kadın
 

Hükümet Kadın


Midyat, Mardin ilinin güzel bir ilçesidir. İlçe Türkçe, Suryanice, Kürtçe, Arapça gibi dillerin ortak buluşma noktasıdır. Herkesin görmesi gereken tarihi ve kültür mirası olan ilçemiz.

1956 yılında yaşanan olaydan alınarak; Xate, kazada ölen İlçe belediye başkanın karısı. Yedi erkek, bir kız yani sekiz çocuklu Xate’nin tek farkı hiçbir şeyden habersiz belediye başkanı olması. Bununla birlikte Xate’nin ve Midyatlıların hayatında değişiklikler olmaya başladı, taaki darbe olana kadar. Devlet işlerinde çocuklarının kendi aralarındaki çocukca rekabeti, okuma yazma bilmemesi ve tek başına mücadele etmesi, yorulması  Xate’yi yolundan etmiyor.

Vizyona girdikten çok sonra izledim, fakat yazmak için bir türlü zaman ayıramadım. Güzeldi beğendim. Komedi olmasını bekleyerek gittim filme. Komedi vardı, fakat bana daha çok duygusal  geldi. Demet Akbağ’ı çok beğenirim ve takip ederim. Oyuncular da çok iyi ve o karaktere bürünerek oynamışlar.  Çoğunluğun tiyatro kökenli olması da filme hakkının verildiğini göstermektedir.

Sermiyan Midyat’ın ikinci filmi, kendi babaannesini anlatıyor. 1956 yılında yaşanmış bir hikayeden yola çıkılmış. Ev kadını olarak işinde iyi olan, çocuklarına ve onların olumsuzluklarına rağmen belediye başkanlığı yapmaya çalışmıştır. İlçedeki sorunları kendi yöntemleri ve kadınca yöntemleriyle çözmeye çalışmış, kadınlara, kız çocuklarına destek olmuş, hemcinslerinin ezilmesini istememiştir. Özellikle büyük bir sorun olan, su sorununu bıkmadan, yorulmadan çözmüştür. Kısa zamanda Hükümet gibi kadın olduğunu da göstermiştir, Xate. Güldürmeye çalışan, daha çok verdiği mesajları düşündüren, müzikleri güzel seçilmiş, mizah la çeşitlendirilmiş güzel izlenesi bir film.

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..