Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Hükümetle eczacılar arasındaki sorun çözülüyor….

Hükümetle eczacılar arasındaki sorun çözülüyor….
 

Hükümetle eczacılar arasındaki sorun çözülüyor….

Sayın başbakanımız müjdeyi verdi. Her soruna bu güne kadar en rasyonel çözümleri üreten hükümetimiz eczacılarla olan sorunlara da pratik, geçerli bir çözüm buldu.

“İlaçlar markette satılacak” Ne güzel değil mi?

- Oğlum bir paket diazem, iki kutu morfin, iki ekmek, bir paket Marlboro sigarası ver.

- Efendim diazem kalmadı, aspirin verelimi?

İlerde bu tür konuşmalara sıkça rastlayacağız sanırım. Sonra birde aldığımız morfinini son kullanım tarihine dikkat etmek gerekecek. Çünkü marketten ne alırsak alalım son kullanım tarihine bakarız. Yani güvenmeyiz market yönetimlerine.

Türk kaşığı ile Amerikan bilmem nesi yemek bu olsa gerek. Şimdi denecek ki, hayır markette eczacı çalışacak. Hiç güleceğim yoktu. Bizim marketlerin hangisinde asgari ücretli dışında eleman çalıştırılıyor ki?

Haksızlık etmeyelim. Büyük market zincirlerinde bir belki iki eczacı istihdam edilebilir. Tabii şansınız varsa görürsünüz o şahsı. Ya diğerleri?

Olacağı şudur. Özel hastaneler kendi içlerinde kendi fiyatlarına paralel, kendi doktorlarının yazdığı ilaçları satar. Zengin olanlar için sorun olmaz. Peki ya fakirler?

Bu gün ülkede 24000 eczane var. Bu en az bir o kadar aile yapar. Her yıl birçok eczacı mezun eden fakültelerimiz var. Bundan sonra hepsi aç kalacak.

Gerçi işleri olmadığı için yan gelip yatacaklar, içlerinden bazıları belki yasadışı işlerde yapacak karnını doyurmak için. O da onların sorunu.

AKP yandaşları kuracakları zincir eczanelerle semirecekler. Asıl olan budur. Gerisi boş.

Durmak yok yola devam…

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..