Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Hükümetlerin patron, patronların medya sevgisi bir alem!..

Hükümetlerin patron, patronların medya sevgisi bir alem!..
 

Akşam Gazetesi, SKYTÜRK ve alem FM 60 milyon dolar büyük paraya muhteşem üçlünün...


İstanbul’a yapılacak olan üçüncü hava alanı ihalesini alan ‘Muhteşem dörtlü ‘ SKYTÜRK, Alem FM  ve AKŞAM Gazetesi’ni 60 milyon dolara satın aldı. Kolin-MAPA-Limak-Cengiz İnşaat enerji dağıtımından tutun yurt içi ve yurt dışında baraj  ve yol ihaleleri alarak yıldızı parlayan ortaklıklardan.

Cengiz İnşaat ile ilgili Taraf’ta yer alan “Yine Cengiz yine kıyak” başlıklı Hüseyin Özay  haberine göre; Maliye Bakanlığı Merkezi Uzlaşma Kurulu Cengiz İnşaat’ın 424 milyon liralık vergi borcunu silmiş. Eti Aliminyum’u 2005’te, Eti Bakır’ı da 2004’te ÖİB’den 305 milyon dolar’a alan C.İ’a yıllık 90 milyon TL’nin üzerinde geliri olan Oymapınar Hidro Elektrik Santrali bedelsiz olarak verilir..Oymapınar üzerinden üretip sattığı elektrikten C.İ yaklaşık beş yılda 330 milyonluk avantaj elde eder..Bu avantajla Eti Aliminyum  bedavaya gelir “derenin taşı ile derenin kuşu’ vurulmuş olur(15Temmuz2013Taraf).

AKŞAM ve SKYTÜRK TMSF’den 60 milyon dolara alan ortaklık medyaya da muhteşem bir başlangıç yapmış oluyor(!) Akşam Gazetesi ve SKYTÜRK’te  gerçekten gazetecilik yapma gibi bir derdi olan kalemler hızla işten atılarak ‘muhteşem ortaklığa’  adeta dikensiz gül bahçesi halinde AKŞAM ve SKYTÜRK teslim edilmiş oldu. Zaten daha önce SHOWTV ‘yi  Turgay Ciner 402 milyon dolara almıştı. (HaberTürk ile ilgili ilginç iddialar, meraklı okur için: http://www.odatv.com/n.php?n=haberturkun-gizli-patronu-o-1807131200)

Türkiye Gezi Parkı Direnişi sürecinde medyanın düştüğü durumu ibretle seyretti. Doğrusunu isterseniz ‘halkın haber alma hakkına saygı duymayıp  iktidara yaranma içgüdüsü ile yayın yapan gazete ve televizyonların’ sayısının enflasyonu basın tarihinde hak ettiği(!) yeri fazlasıyla alacaktır. AKŞAM ve SKYTÜRK enflasyona katkı yapmak için emin(!) ellerde.

ÇUKUROVA Grubu’nun devlete İnterbank sürecinden ödeyemediği TMSF tarafından taksitlendirilmiş 455.3 milyon dolar borcu bulunuyordu.Cavit Çağlar’ın borçları ise arsalarına TOKİ’nin konut yapması ile elde edilecek gelirlerle ödenmek üzere  “ballı anlaşma” tarifesi uygulanmıştı. Aynı süreçlerde Çukurova Grubuna “reva görülenler” ortada, Mehmet Emin Karamehmet 1.9 milyar dolar bulamazsa  TURKCELL’in de TMSF’nin eline düşmesi olanaklı hale gelebilir.

Bu arada Alem FM ve SKY için biçilen 60 milyon doların, çok düşük bir rakam olduğu iddialarına ise muhteşem dörtlüden Nihat Özdemir, “Valla bana çok pahalı geliyor” karşılığını vermesini  not ediyorum.

Bu arada hükümete yakın bir holdinge 450 milyon dolar kredi açan Halkbank’a gösterilen teminat Hazine arazisi çıkmış. Sayıştay’ın kamu bankaları ile ilgili raporlarına giren bilgilere göre, hükümete yakın holdingin oluşturduğu toplam risk 2.3 milyar lirayı aşmış. Siyasetçi ve bürokratlar hükümete yakın holdingin batmasına izin vermiyorlarmış.

İyi seyirler….

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..