Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Hünkar beğendi

Hünkar beğendi
 

Hünkar Beğendi Malzemeleri

600 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar su
Tuz
karabiber

Beğendi İçin:

5 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
 2 su bardağı süt
 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 Tuz
karabiber

Hünkar Beğendi Tarifi

Eti tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek kavurun.
Üzerine tereyağı ve yemeklik doğranmış soğan ekleyip, rengi dönene dek kavurun.
Daha sonra salçayı katın.
Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın.
Et iyice yumuşayana dek azalırsa sıcak su ilave ederek 1.5-2 saat pişirin.
Tuz, karabiber katın.
Diğer taraftan beğendi için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin.
Kabuklarını soyup doğrayın.
Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene dek kavurun.
Üzerine patlıcanı katın.
Ezerek 5 dakika pişirin ve karıştırarak sütü katın.
Sütü çekip, kıvam alana dek pişirin.
En son rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin.
Karıştırıp ocaktan alın.
Beğendiyi servis tabaklarına alın.
Üzerine eti ekleyerek servis yapın..

AFİYET OLSUN:)
 

devamı için:

http://enleziztarifler.com/

 
Toplam blog
: 31
: 768
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bursa-inegöl ilçesinde ikamet etmekteyim, Uludağ Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunuyum, yemek fi..