Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
423
 

Hünkar beğendi

Hünkar beğendi
 

Hünkar Beğendi


Malzemeleri: • 250 gr Dana eti
• 3 Adet büyük boy kemer patlıcan
• 1 Adet kuru soğan
• 2 Adet domates
• 3 Adet sivri biber
• 1 Tatlı kaşığı domates salçası
• Su • Tuz • Çiçek yağı • Karabiber
Beğendisi İçin Malzemeler:
• Közlenmiş patlıcan
• 2 Çorba kaşığı un
• 2 Su bardağı soğuk süt
• 1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz • Karabiber • Çiçek yağı
Yapılışı : Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz. Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salça ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.
Beğendisinin Tarifi:
Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. Tencereye çiçek yağı koyuyoruz. İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanlar unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz

Afiyet Olsun.

http://www.yemektariflerim.com/oktay-usta-hunkar-begendi-tarifi.html

gülsen tunçkal bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 29
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 579
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster