Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
Mizah
 

Huri mi? Nuri mi?

Huri mi? Nuri mi?
 

itsozluk.com


İnsanlar sapkınlıklara düştüğünde Allah tarafından peygamberler gönderilmiştir. Peygamberler dini tebliğ ederken, ölümden sonraki  ödül ve cezalardan söz ederler. Ödül Cennet, ceza da Cehennem olarak bilinir. 
 
Yahudilikte cehennem anlatılırken, doğruların sonsuz yaşama yazılacakları, kötülerin cehennem için yazılacakları, iyi ve kötü tarafı terazide dengede olanlar için önce cehennem gidip, orada temizlendikten sonra oradan çıkarılacaklarını anlatılır. Cennet tasvir edilirken içinde bol ağaçlar olan bir bahçeden ve ırmaklardan söz edilir.
 
Hristiyanlıkta cennet ve cehennem şekil olarak anlatılmaz. Cennet Allah'ın olduğu bir yer, Cehennem ise Allah'tan yoksun bulunan karanlık bir yer olarak tasvir edilir.
 
İslamiyette cehennem azap çekilen bir yer olarak tarif edilir. İslam inancında kafirler, müşrikler ve münafıkların cehennemde kalacakları ve azap görecekleri anlatılır. Günahkar müslümanlar ve İslam dinine inanmayanlar (kafirler) için azabın ebediliği konusunda İslam alimlerinin görüşleri birbirlerinden farklıdır. Ehl-i Sünnet ve bazı Şia gruplarına göre cehenneme giren müminler eninde sonunda oradan çıkacaktır.
 
İslamiyette  Genel bir görünüm olarak Cennet'in erkek zevklerine hitap ettiği, sıcak ve kurak ortadoğu bölgesinin insanlarının özlem ve hayalleri ile ilgili olabilecek gölgeler, serinlikler, ırmaklar, bağlar ve bahçeler içerdiği düşünülebilir. Cennet bazı surelerde şu şekilde anlatılır.
 
"İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, “Bu (tıpkı) daha önce bize verilen rızık!” diyecekler. Halbuki bu rızık onlara benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. 
 
Onlar orada ebedi kalacaklardır."(2:25)
 
Nebe Sûresi 31,32,33,34. ayetlerindeki anlatımlar;
 
« Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri yeni çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır. »
 
Hac Suresi, 23. ayetindeki anlatım:
 
« Şüphesiz, Allah iman edip salih ameller işleyenleri içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacak, orada altından bileziklerle, incilerle süsleneceklerdir. Oradaki giysileri ise ipektir. »
 
Sâd Sûresi'nin 50,51,52,53. ayetlerindeki anlatımlar:
 
« Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için elbette güzel bir dönüş yeri, kapıları kendilerine açılmış olarak ""Adn cennetleri"" vardır. Onlar orada koltuklara yaslanmış olarak pek çok meyveler ve içecekler isterler. Yanlarında gözlerini kendilerinden ayırmayan yaşıt eşler vardır. »
 
Gâşiye Sûresi'nin 13,14,15,16. ayetlerindeki anlatımlar:
 
« Orada yüksek tahtlar, konulmuş kadehler, sıra sıra yastıklar, serilmiş gösterişli yaygılar vardır. »
 
İslamiyetin doğduğu Arap toplumunda İslamiyetten önce kadınlar değersiz olarak görülür, doğan kız çocukları diri diri toprağa gömülürmüş. Eğer Allah,  peygamber efendimiz  tarafından dini tebliğ ettirirken , günahkarların ruhlarının azap içinde olacağı, salih amellerde bulunanların ruhlarının da huzur içinde olacağı anlatılsaydı, belki de yukarıdaki ayetler kadar etkili olmazdı. 
 
Yukarıda sözü edilen kadınlara Huri denmektedir. 
 
Bu ayetlerden yola çıkarak bundan 900 yıl önce Ömer Hayyam, dizeler yazmış, günümüzde ise Fazıl Say, bu dizeleri Twitter'da paylaşınca hapis cezası almıştır. 
 
Diğer taraftan Cübbeli hoca gibiler, bu dünyada Huri'lerden avans olarak kullanmakta, ve yabancı kadınlarla birlikte olmasından dolayı başı derde girmiştir. 
 
Bakın aşağıdaki fotoğrafta Cübbeli hoca ne demiş?
 
 
 
 
 
Şu ana kadar yazdıklarım mizah içermemektedir. Ama sosyal medyada bazı insanlar bu konuları mizah malzemesi olarak yapmışlar ve bazı yazılarını internette paylaşmışlardır. Bu paylaşımlardan biri iki gün önce benim mailime düştü. Şimdi bu yazıyı aşağıda paylaşmak istiyorum. Bundan sonra yazacaklarım ise tamamen mizah konusudur. 
 
       BU HESAPTA BİR TERSLİK VAR AMA NEREDE...( AKLI  UÇKURUNDA OLANIN YAPTIĞI HESAP...)              
 
Basit bir hesap - Toplam Huri Sayisi
 
Şimdi hep beraber basit bir hesap yapalım.
 
İslamiyetin kabulünden bu yana 1400 sene geçti.  İnsan ömrünü ortalama 60 yıl olarak alırsak bu 23 nesil demektir. 
 
Şu anda dünyada 1.5 milyar Müslüman olduğu belirtiliyor.  Bu sayı nesiller boyunca artmiştır, doğal olarak.  Ama, diyelim ki ortalama 500 milyon kişi olsun.  O zaman dünyadan gelmiş - geçmiş Müslüman sayısı 11.500.000.000 kişi oluyor. 
 
Demek ki, bu gün kıyamet kopsa bu 11.500.000.000 kişi sırat köprüsünden geçecek ve kimin cennete, kimin cehenneme gideceğine hükmedilecek.
 
Diyelim ki bunların %90 ının cennete gitmelerine hükmedildi, o zaman toplam 10.350.000.000 kişi cennete gidecek demektir.
 
Bunların her birisine günde 72 bakire huri verileceğine göre bu, kaçınılmaz olarak, günde 745.200.000.000 bakireye  ihtiyac olacak demektir.
 
Bakireler ilk kullanımdan sonra bakire olmayacaklarına göre, beher cennetlik mümine her gün taze bakireler verilmesi gerekecektir...
 
Bu da, ayda 22.356.000.000.000 (Yirmiiki tirilyon  üçyüzellialtı milyon) bakire demektir.  Bunu da yıla vurursak 30 katrilyona yakın bakire huri stokuna ihtiyaç olacağını aşikardır. 
 
Bu daha yıllık ihtiyaç!...
 
Ahiret hayatının sonsuz olduğu düşünüldüğünde, varın siz hesaplayın artık Cennette gerekecek huri sayısını!...
 
Şimdi şunu diyenler olabilir, "Bakirelerin bakirelikleri her seferinde tamir olunacak, ayni huriler ertesi gün de ter-ü taze bakire olarak hizmete devam edecekler"...
 
Yemezler, hangi mümin müstamel bakire ister; hem de Cennet-ül alada?!...
 
Peki, Cennette erkeklere Huriler verilecekmiş. Peki erkeklere Huriler verilecekse, kadınlara da Nuri'ler verilmesi gerekmez mi?
 
Hangi Nuri'ler mi?
 
Valla benim aklıma sadece bir Nuri geliyor.
 
O da Nuri Alço.
 
 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..