- Kategori
- Yemek - Mutfak
Hurmalı, zeytinli cibez salatası
Lahana ve karnabaharın kesilmesinden sonra toprakta kalan köklerinden büyüyen ve kansere karşı koruyucu etkisi olan Cibez otunun alışkanlık yaratan tadını bol limon ve zeytinyağı ile harmanlarsak ortaya nefis bir salata çeşidi çıkacaktır. Üzerine yeşil kırma zeytin ve hurma da koyarsak tadına doyum olmaz. Cibez otu sadece semt pazarlarında satılıyor, satın alırken yeşil yapraklı olmasına dikkat etmek gerekir. Hafif sararmış da olsa almayınız ve cibezleri haşlarken köklerinin hafif diri kalmasına dikkat edin.
Malzemeler:
500 gram cibez otu
2 adet limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı iri tuz
1 çorba kaşığı sirke
Üzeri için:
Hurma
Yeşil kırma zeytin
Yapılışı:
Cibezler köklerinden ayrılmadan güzelce yıkanır ve bir tencerede kaynatılan suyun içine tuz ve sirke ilave edilir, su bir müddet daha kaynadıktan sonra cibez otları atılır. Cibezlerin kökleri hafif diri olacak biçimde haşlanır ve bir kevgirle büyük bir tabağın içine alınır.
Bir tabağın içinde limon suyu ve zeytinyağı çırpılarak cibezlerin üzerine dökülür ve cibezler alt üst edilerek harmanlanır.
Cibez salatasının üzerine hurmalar ve yeşil kırma zeytinler ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.