Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '12

 
Kategori
Deneme
 

Hürrem'i neden seviyoruz?

Hürrem'i neden seviyoruz?
 

Hürrem Sultan


Hürrem'i neden seviyoruz?

Her insan, hiç bitip tükenmeyecek sonsuz bir aşk özlemi ve umudu taşır içinde. “Aşk var mıdır yok mudur?” sorusu, “tanrı var mıdır, yok mudur?” sorusuna benzer. Kimisi inanır, kimisi inanmaz ama inanan da inanmayan da gün gelir o eşsiz güce tanık olur.

Unutmak için aşık olunmaz, bitirilmek üzere bir ilişkiye başlanmaz. Aşkın nesnesini yani aşık olunan kişiyi başkası ya da başkalarıyla paylaşmak istememek ise aşkın kendine has özelliğidir ki bu da aşka paralel olarak seven kalplerde yer alır.

Harem, herhalde erkek fantezilerinin en gözdelerindendir. Eğer bir erkeğe birden fazla kadın gerekliyse, aynı şekilde bir kadına birden fazla erkek lazımdır denilebilir. Bir erkeğin, değil bir haremi, tek bir kadını bile mutlu edebilme olasılığı son derece düşük iken, bir kadının birden fazla erkeği mutlu edebileceği bir gerçektir. Bu son derece mantıklıdır da. Çünkü kadın, doğası gereği cinsel ilişkiye erkekten daha sık açıktır. Ev ve dışarı hayatı birkaç erkekle daha başarılı bir şekilde organize edilebilir. Düşünsenize bayanlar, biri bulaşık yıkar, biri çöpü dışarı taşır, diğeri, bozulan bir şeyi onarır, öbürü sırtınıza ve ayaklarınıza masaj yapar, bir başkası çocukları parka götürür, bir diğeriyle yemeğe gider, sohbet eder, canınızın en çok çektiğiyle de yatakta eğlenebilirsiniz. Birisi babacan, birisi romantik, birisi arkadaş, birisi çocuksu, birisi biraz çılgın olabilir. Her erkek, ayrı bir tat, ayrı bir heyecan değil midir? Her erkek kişiliğinizin bir başka boyutunu yaşama fırsatı verip, hayata başka açılardan bakmanızı sağlayabilir. Kendinizi kadın olduğunuz için güçsüz değil, tam tersine son derece güçlü hissedersiniz.

Soru “tek eşlilik mi, çok eşlilik mi”ye gelince doğaya bakmak yararlı olabilir. Tek eşlilik doğadaki bazı hayvanlarda mevcuttur. Ömrü boyunca tek bir eşle çiftleşen hayvanlar bulunduğu gibi, koca bir harem sahibi hayvanlar da var tabi ama insanın üstünlüğü düşünebilme yetisinden kaynaklanan sorgulayabilmesi olduğundan, aşkın doğası gereği, paylaşmaya açık olmadığı göz önünde bulundurulunca bu sorunun yanıtı bellidir.

Hürrem karakterini neden sevdiğimiz konusuna gelince: Hiç kuşkusuz öncelikle aşkına inandığı için seviyoruz onu; bitip tükenmeyen tutkusu için! Ve sonra kadınların pasif birer objeye indirgendiği harem ortamında hırsla devlet işlerine el uzattığı için! Kısacası her kadının içinde saklı bir Hürrem olduğu için seviyoruz Hürrem'i.

 
Toplam blog
: 26
: 723
Kayıt tarihi
: 15.06.10
 
 

Antalya doğumluyum. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunuyum. ..