Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Hüseyinler öldürülüyor, Hüseyinler astırılıyor Irak' ta

Hüseyinler öldürülüyor, Hüseyinler astırılıyor Irak' ta
 

Saddam Hüseyin de yaşamasına izin verilmeyen insanlar kategorisine girdi. Irak'ta 2003 Mart'ından beri Hüseyinler öldürülüyor; Hüseyinler astırılıyor. Bugün sabaha karşı asılan Saddam Hüseyin, hangi Saddam Hüseyin'di?.. Önce bu soruya cevap vermek gerekiyor.

Yıllar önce İlhan Selçuk Cumhuriyet'teki köşesinde şunları yazmıştı: ''Adamın birini idama mahkum ediyorlar; ancak adamı tam yirmi yıl içeride unutuyorlar. Yirmi yıl geçtikten sonra adamın idama mahkum edildiği hatırlanıyor ve adam ipe götürülüyor. Bu sırada idam mahkumu adam; ''Siz yanlış adamı asıyorsunuz, asacağınız adam yirmi yıl önceki adam değil.'' diye haykırıyor.

Bugün asılan Saddam Hüseyin; 2003 nisan'ında ABD işgal güçlerinin Bağdat'a girmesiyle ortadan kaybolan ve yakalandığında sakallı fotoğrafıyla dünyanın yeniden tanıdığı, direnişçi Saddam Hüseyin'di. Önce Saddam Hüseyin'in iki oğlunu; Uday'ı ve Kusay'ı ve henüz 14 yaşındaki torunu Mustafa Hüseyin'i Musul'da sığındıkları bir evde işgalciler ve işbirlikçiler tarayarak, yüzlerce belki de binlerce kurşunla öldürdüler. Ailesi Irak'tan çok uzaklarda. Akrabaları ve Irak'ı birlikte yönettiği Tarık Aziz gibi uysal Iraklılar da cezalandırıldı. O kısa boylu, gözlüklü, bilge dışişleri bakanı Tarık Aziz'i unutmak mümkün mü?..

Saddam Hüseyin bugün asıldı. Ancak asılan hangi Saddam Hüseyin'di?..

2003 Mart'ından beri her sabah doğan güneş yaşama değil, ölümlere, gözyaşına, açlığa, öksüzlüğe, yetimliğe; kısacası kapkara bir hayata doğuyor; Irak'ta... Üniversitelerindeki bilim adamları, gazetecileri, aydınları yok edildi Irak'ın. Irak acılar yurdu artık. ''Saddam diktatördü, caniydi; asılmayı hak etti.'' demek insanlığa verilmiş bir cevap olamaz. İnsanlık ne ekti ki Irak'ta?.. Uçaklardan atılan bombalardı evleri yıkan, ocakları yakan, insanları öldüren... İnsanlık; sevginin hangi kitabını, bilimin hangi ışığını, sevgi yığınlarından oluşmuş insanlığın hangi ordusunu gönderdi Irak'a?.. Hangi ülkenin eğitim ordusu, sağlık ordusu, bilim ordusu, sanat ordusu Irak'a emek verdi?.. Batının ateş gücü yüksek silahları ve yaradanından çok taptığı parası var ve bu güç şiddeti sunuyor insanlığa.

Irak'ta bayram olacak mı yarın?.. Küfe'de sabah saatlerinde patlama oldu, onlarca Şii can verdi. Kardeşi kardeşe düşman ettiler Irak'ta. Uyan ey Türk milleti!.. Sen orduna; senin şanına layık orduna sahip çık!.. Bırak kardeşine silah çekmeyi. Evinde, elinde ne tabanca olsun ne de bıçak... Yetmiyor mu askerin, polisin sana?..

Irak'ta her gün Hüseyinler öldürülüyor. Bizim komşumuz, canımız, kardeşimiz Irak; barışa at bir adım; at artık ne olur?.. Öldürme kardeşini...

Soruyu bir daha sorayım: Bugün asılan hangi Saddam'dı?.. Ve bir soru daha: Saddam'ı kim astı?.. Küfe'de neden bombalar patladı, Irak'ta daha ne zamana kadar ve ne kadar bomba patlatılacak?..

Ey siz Saddam'ın ölüm zamanını belirleyenler; Saddam'ı öldürenler; sizin ölüm zamanınız belli mi?.. Montaigne ''Ben bir adamın son gününü görmeden, o adama mutlu yaşamış demem.'' der. Öldüreni şikayet ettiklerinde de Montaigne'ye; Montaigne: ''Allah da onu öldürecek.'' cevabını verir. Dilerim ki bugün dünyanın her yerinde doğan bebekler; insanlığın birer sevgi erleri olsunlar; tüm canilere inat!.. Haydi anneler; durmayın, sevgi erleri yapın evlatlarınızı...

Ey öldürenler, Allah sizi öldürmeyecek mi?... Bu soru da size ey öldürenler!..

Bizim Ferdi Vatansever'imize sevgiler: http://biryardimeli.bz.tc

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..