Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Huysuz, Say ve Newsweek...

Huysuz, Say ve Newsweek...
 

Hayırlı traşlar!


Erkek oyuncuların kadın kılığına girmesi konusunda çok tartışmalar yaşandı. Kadir İnanır ve Oktay Kaynarca gibi ünlü isimler, “erkeklerin kadın rolü oynamasının hoş bir durum olmadığını” , Okan Bayülgen ve Cem Özer gibi oyuncular ise “erkeklerin kadın rolünü de, gay rolünü de oynayabileceğini” söylemişlerdi. Hatta ünlü oyuncu Cem Davran “Bu da RTÜK’e kapak olsun” diyerek bir dergiye kadın kılığında poz bile vermişti.

Konu, dünyanın önde gelen dergisi İngiliz The Economist’in Huysuz Virjin’i kapak yapmasıyla tekrar alevlenecek gibi görünüyor. Dergi huysuzun kadın kılığında ekranlara çıkamamasını, AKP hükümeti döneminde “sanatçıya hoşgörünün azalmasına” bağlamış.

İngiliz The Economist dergisi, konuyu ‘Türkiye ve Tolerans’ ile ‘Yoldan Çıkmak’ başlıkları altında, özetle “Dursunoğlu’nun televizyondaki başarısı Türkiye’nin İslam ve laikliğin harmanladığının açık bir kanıtı olarak öne çıkıyordu ancak son yıllarda bu değişti” şeklinde ele almış.

Huysuz Virgin’in, program yapmasını isteyen bir televizyon kanalı kadın kılığına girmesini istememiş, bunun üzerine Seyfi Dursunoğlu, kadın kılığında televizyona çıkmaması için kendisine baskı yapıldığını söylemiş ve yükselen muhafazakarlığın kurbanı olduğunu belirtmişti.

Dergi dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın özgürlükler konusunda AKP hükümetini eleştirdiğini de eklemiş.

Diğer taraftan, Seyfi Dursunuğlu verdiği bir röportajda fikirlerini şöyle dile getirmişti:

“Sizce erkek adam kadın kılığına girer mi?” sorusuna, Seyfi Dursunoğlu’nun verdiği yanıt:

“Bence profesyonel bir oyuncu her role girer. Okan Bayülgen de, Beyaz da, İzzet Günay da kadın kılığına girdi. Dustin Hoffman da girdi. Bu onlara hiçbir şey kaybettirmedi. Bu profesyonelliktir. Bir gün kadın kılığına girersin, ertesi gün Moğol İmparatoru’nu veya Rus Çar’ını canlandırırsın. Kadın kılığına girince hep kadın olacaksın diye bir şey yok ki” olmuştu.

Sanatçı, “Kadın kılığına girmek, erkekliğe zarar veriyor mu?” şeklindeki bir soruya ise:

“Hayır. Ben bir tek sahne için kadın kılığına giriyorum. O sadece rol, sahnede başlar, sahnede biter. Ben mahallemde saygın bir beyefendiyim” şeklinde cevap vermişti.

Dursunoğlu daha önce de “Bu profesyonelliktir. Kadın kılığına girince hep kadın olacaksın diye bir şey yok ki...” demişti.

Hatırlayacak olursak, Huysuz Virjin’den sonra Mehmet Ali Erbil de RTÜK’e veryansın etmiş. "İlk kez 6 ay ekrandan uzak kaldım. Bunda RTÜK’ün antidemokratik baskılarının da etkisi var" demişti.

RTÜK’e sorsak, Huysuz Virjin de olduğu gibi, Mehmet Ali Erbil için de "Bizim Erbil konusunda kanallara baskımız olmadı" açıklamasını yapacaktır. Baskılar, her zaman yazılı ya da resmi olmaz. Ama hepimiz biliyoruz ki RTÜK, bazı isimler konusunda kanal yöneticilerine düşüncelerini bildiriyor. RTÜK’ün bir kara listesi olduğunu, bu listede Seyfi Dursunoğlu ve M.Ali Erbil’in başta olduğunu iddia edenler bile var. Sizce listede başka kimler var?

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..