Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '14

 
Kategori
Deneme
 

Hüzün kutlu yolculuğun giriş kapısıdır

Hüzün kutlu yolculuğun giriş kapısıdır
 

Sağanak sağanak bazen hüzün gönlümüze yağar, yüreğimize dikenler batar sanki işte o anda yüreğimizdeki hüznü batan dikenleri sökecek diriltecek sevgi ile saracak bir dost ararız ya işte o anda Yüce Allah hemen yanımızdadır.

Gönülde iman ve teslimiyet var ise bunu bilir ve Yüce Rahmanın kapısın dua ile çalar derdimizi anlatır, çareler isteriz anında bizi duyan Yüce rahman hakkımızda hangisi hayırlı ise onu bize anında verir.

Hüzün zaten Yüce Rahman tarafında gönlümüze gönderilen bir dost ve sevgilidir. Rahman kulunu sınamak ve kararlığını görmek için kuluna sıkıntı ile hüznü gönderir. Kahkahalara tutsak geçen gözyaşları ile kuruyan gönlü yeşerten hüzün ne güzeldir Rahmandan geldiğini bilmek sabırla dua ile karşı gelmek, gönülde misafir eylemek müminin görevidir.

Gönülde iman ve inanç yoksa hüzünlü gönülde isyan vardır, gelen hüznün ne olduğunu bilmez istasyon istasyon isyan bayraklarını sallayarak asi olmanın peşindedir. Arzularını prangalama hususunda beceriksiz olan bu kişi öfkelidir.
Hüzün kutlu yolculuğun giriş kapısıdır sabırla yol alınan karşılığında sevap alınan bir yolculuk.

Bu yolculuğun kervanı olan hüzün geldiğinde sabırla kervana katılarak yola çıkmak gerekir.

Hüzün ile seçilen ve sabırla yoluna devam edenleri seçen Rahman bu güzelliği her kuluna vermez, kolay değildir Hüzün’e sabırla karşılık vermek gönlünde misafir ederek hoş geldin diyebilmek. Ve gözyaşını gönlünün kuruyan tarlasına dökerek yeşertmek, veya yola çıkmadan gözyaşı dökmeden yüce Rahmanın gözünden düşmek isyan ile asi olarak, işte bunu bilmek çok önemli,

Zaman zaman yalnız olduğunu bilsen de unutsan da önünde sadece uzaklığın hasret dolu yolu olduğunu bilsen de yalnız değilsin Allah her an seninle seni sınamak için önüne az bir parça içinde mutluluğun sırrı olan hüznü çıkarak samimiyetini görmek istiyor.

Attığın her adımda aldığın her nefesin içinde Allah seninle üzülme mahzun olma ve sabırla dua ile teslimiyetle yüce Allah’ın yanında olduğunu bil yeter, her şey birkaç adımdan sonra samimiyetin gerçek yüzü ile çözülecek ve yok olacak.

O nedenle imanlı olmak imanı bilmek Kuran ve gül kokulu Resulün kıymetini bilmek çok ama çok önemlidir. Yoksa ömür elinden kayarak şeytan ve nefsin eline geçince gözlerinin içine bakarak ve sırıtarak uçuruma doğru seni sürükler ve hiç acımaz ve yüreği de sızlamaz.

Allah, kuluna kâfi değil midir? Durmuşlar da seni O'ndan başkalarıyla korkutuyorlar. Her kimi ki Allah şaşırtırsa, artık ona hidayet edecek yoktur. Zümer 36

Selam ve dua ile.

Az gönül sazımıza dokunalım bakalım ne söyleyecek bize.

Yüce Allaha teslimiyetten başka her şey boşuna
Taşıdığımız bu can bize emanet Allaha secde gelsin hoşuna
Zaman gelir geçer pişmanlığınla kalma baş başa
Dünyada ne kadar yaşarsan yaşa iman yoksa hepsi gider boşa


Mehmet Aluç

 

  

 

 

 

 


 

 

__________________________________________________________________________________________

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..