Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '22

 
Kategori
Kitap
 

Hüzünlü Bir Gerilim Romanı

"Bir baba çocuğu için neler yapabilir?"
 
Şayet bu baba hayalperest bir gök bilimciyse, inanın her şeyi yapabilir! Aklınıza getirebileceğiniz her türlü çılgınlığı! 
 
Daha çok polisiye ve korku romanlarıyla tanınan Kayahan Demir'in son kitabı Kefensizler Mezarlığı, bize bu soruyu sordurtuyor. Yanıtını aldığımızda ise korkunun yanı sıra bir duygu seline daha kapılıyoruz: Hüzün... Evet, bir taraftan çaresiz bir babanın acısına da şahit oluyoruz ve bu bizi derinden etkiliyor. O sebeple Kefensizler Mezarlığı'nı alelade bir korku romanı olarak tanımlamak haksızlık olur. Korkunun hüzünle harmanlanmığı, okuduktan sonra okurun ağzında farklı lezzetler bırakan ilginç bir roman okuyacağınıza emin olabilirsiniz. 
 
Aynı zamanda Kefensizler Mezarlığı'nın felsefi bir tarafı da var. Kitabın sayfalarını çevirdikçe ve baş karakterimiz Astronom Yıldırım Akarsu'nun gizemli anılarını okudukça kendimizi ve yaşadığımız dünyayı gayri ihtiyari olarak sorgulamaya başlıyoruz. O bakımdan aynı zamanda edebi lezzet alacağınız bir roman da Kefensizler Mezarlığı...
 
Kitabın kendi türünde ödüllü olması şüphesiz ki onu daha değerli kılıyor. Kayıp Rıhtım "En İyi Yerli Korku Romanı" kategorisinde ikincilik ödülü almış bir kitaptan bahsediyoruz. 
 
Kültürel tarihe ve uzay bilimine ilgi duyan herkes bu kitabı çok sevecek! Zira Urfa Harran’ın kültürel tarihi ile Astronomi bilimini çok güzel birleştirmiş yazar. Kitabı okurken özellikle bilim tarihiyle ilgili birçok şey öğreniyoruz.  Sevdiğiniz türde kitap okurken bir şeyler öğrenmek kadar haz veren bir duygu olmasa gerek... Kefensizler Mezarlığı, bu hazzı fazlasıyla okura aşılıyor. 
 
Kitap, geçtiğimiz ay Portakal Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı. Birçok platformda binlerce okunmaya ulaşan, işinin uzmanları tarafından yorumlanmış ve övgüler almış başarılı bir roman olan Kefensizler Mezarlığı'nı tüm kitabevleri ve internet kitap satış sitelerinden temin edebilirsiniz. 
 
Öyleyse yazımızı kitaptan güzel bir alıntıyla sonlandıralım: 
 
"Sonsuz aydınlanmanın neticesi, derin ve hırçın bir karanlıktır!"
 
 
Toplam blog
: 7
: 983
Kayıt tarihi
: 07.03.15
 
 

Gazeteci, araştırmacı, gizem kitapları tutkunu... ..