Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '07

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Huzur bir fidanda gizli

Huzur bir fidanda gizli
 

Sizlerle paylaşmak istediğim, her geçen gün daha çok içimi kemiren bir konu var. Bu ne Cumhurbaşkanlığı seçimi, ne maaş zamları ne de çok önemli olan dizilerle ilgili bir konu değil. Hepsinden daha önemli ve öncelikli bir durum.

Nefes alıp yaşayabilmemizle ilgili yani tüm canlılarla ilgili bir durum. Biz canlıların yaşamasını sağlayan o fedakar ve karşılık beklemeden sürekli bir şeyler veren doğanın anneleri ağaçlardan bahsediyorum. Her geçen gün kaybettiğimiz doğa ve dolayısıyla ağaç sevgisinden bahsetmek istiyorum. Yüzyıllardır tüm canlılara hizmet eden o muhteşem ve fedakar canlılardan. Yaşamımızın her anında değişik şekillerde istifade ettiğimiz ağaçlar artık unutulma noktasında. Göstermelik bir iki organizasyonla onları yaşatmak mümkün değil. Çocuklarımıza her şeyi vermeye çalışırken ağaç sevgisini çoktan unutmuşa benziyoruz. Hemen hemen her şeyde olduğu gibi onları da sınırsız kaynaklar olarak görürken yenilerini dikmek çok zor geliyor. Oysa bir dal parçasını toprağa gömdükten sonra onun büyüyüp serpilmesini görmek, üzerine konan kuşları dinlemek, tıpkı bir çocuk gibi ilginizle beraber yeşerip size mecbur olduğunu hissetmek ne kadar güzel bir duygu. Bir çoğumuzun aradığı huzuru yaşayabilmek aslında hiç de zor değil. Daha yazılacak söylenecek o kadar çok şey var ama sayfalar yetmez. O yüzden şu an sadece dua edeceğim.

İnsan olarak hem görevimiz hem de vefa borcumuz var onlara. Lütfen yarından tezi yok sizde bir fidan dikin yaşama. Kendinizi bu huzurdan mahrum etmeyin. Saygılarımla

 
Toplam blog
: 14
: 790
Kayıt tarihi
: 13.02.07
 
 

1980 Afyon doğumluyum. Devlet memuru olarak çalışıyorum. Şu an lisans eğitimi yapıyorum. Orta der..