Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '14

 
Kategori
Siyaset
 

Huzur içinde uymak için huzursuz et . . .

Huzur içinde uymak için huzursuz et . . .
 

Gölgeler


Dostlar uzun zaman oldu… Öyle küstüm ki, çevreye, medyaya, demokrasiye, gençliğe, yaşananlara elimi kaldırıp tek bir harf bile yazmak gelmedi içimden.

Ama nereye kadar.

Madem ki suça sessiz kalmak ona ortak olmaktır. Daha fazla sesiz kalmayalım dedim. Hoş bizim yazdıklarımız ne Mısır'daki ateşi söndürür ne de Suriye'deki yangını. Taksim'deki kıvılcımı dindirmez ama… Bizimkisi Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali bu yolda ölmek, en azından safımızı belli etmek.

Değerli dostlar şimdi ne Gezi'ye gideni eleştireceğim ne de gideni eleştiren Hükümeti.

Benim açım çok farklı olacak. Adı aklıma gelmedi hiç araştırıp zaman da harcamayacağım şu Cem Yılmaz ile Şener Şen’in polisiye filmindeki Cem Yılmaz’ın canlandırdığı karakter ölürken güvenlik kameraları aracılıyla şefi Şener Şen’e açını değiştir başka yerden bak mesajı yollamıştı ya… Aynı öyle yapacağım.

Şimdi söyleyin bana Amerikalılar, Avrupalılar acaba hayatlarında son 1-2 yıldan daha huzurlu uyumuşlar mıdır? Hiç sanmam bu Emperyalist güçler AB, ABD, Şövalyeciler, illuminaticiler  ya da her kimlerse yataklarında hiç bu kadar rahat uyumamışlardı. Çünkü yer altı ve enrji kaynakları kendilerinden daha güçlü olan Arap ve Ortadoğu halkı 1 ve 2. dünya savaşından sonra hiç bu kadar karışmamıştı. Arap ve Ortadoğu halkları lokal tartışmalar ve çatışmalar yapsalar bile inanç ve din çerçevesinde bir şekilde birleşir, diktatörler olsa bile başlarında sorunu çözebilirlerdi. Bu yakınlık ve kısıtlıda olsa iletişim zaman zaman AB, ABD ve bilumum ıvır zıvır güçlerin hoşuna gitmez endişe içinde olurlar acaba bu birlik bir gün bize dişini gösterir mi sorusunu sordururdu.

İster klasik de. İster klişe; ‘böl parçala yönet’ Mısır, Suriye, Taksim, Libya,Tunus, Araplar ve Ortadoğu kısaca Müslümanlar ne kadar karışırsa Hıristiyanlar! (AB, ABD, Şövalyeciler, illuminaticiler  ya da her kimlerse) o kadar rahat uyurlar.

Son nokta;

Birde bu Arap ve Ortadoğu'da demokratikleşme hareketine verilen destekten ABD ve AB ülkeleri bence vazgeçti. Artık desteklemeyecekler. Çünkü Suudi Kralları ve diğer petrol zengini ülkelerin krallıkları ile yapılan anlaşma ile bu hareketin başarıya ulaşması istenmiyor. Eğer bu demokratikleşme hareketi başarılı olursa karışıklık kendi ülkelerine de sarkabilir ve ABD ve AB ülkelerini yandaşlarının yapılan gizli anlaşmalarca çıkarlarını dolayısı ile kendi çıkarlarını korumak istemektedirler. Bu yüzden Suudi Krallar Mısır'da askere destek veriyorlar. Mursi seçimle geldiğinde destek vermeyen Suudiler darbe olur olmaz para ve silah desteği verdi. Kan aksın ki kendileri rahat uyusun. Kan aksın ki sıra onlara gelmesin. Kan aksın ki para ve petrol ABD ye AB ye aksın.

Her zamanki gibi KALIN SAĞLICAKLA.


İletişim için;  @oyuncukocu , oyuncu.kocu@yahoo.com.tr, www.oyuncukocu.com 

 
Toplam blog
: 18
: 651
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Yazar, Eleştirir,Oynar,Çeker, İzler Gazeteci, Yazar, Oyuncu, Fotoğrafçı... Kitap; Rüzgar..