Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '07

 
Kategori
Haber
 

Huzur içinde uyu...

Huzur içinde uyu...
 

Uzun süredir kanser tedavisi gören Nükhet Ruacan, dün 16.40'ta Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Nükhet Ruacan’ı tanıyan herkes “ikinci annem” ya da “iyilik meleği” derdi onun için. Türk caz dünyasının önemli seslerinden biri olmasının yanı sıra çok iyi bir insan, çok iyi bir öğretmendi. Türkiye'de çeşitli gruplarla çalışıp festivallerde yer alan, kulüplerde sahneye çıkan sanatçı Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde ders veriyordu.

Üçüncüsü geçen ay sonuçlanan Nardis Genç Caz Vokal yarışmasında jüri üyeliği yapan, burada sahneye çıkan Nükhet Ruacan yaşasaydı, 18 Mayısta yine Nardis Jazz Clup’ta kardeşi ünlü caz gitaristi Neşet Ruacan’la birlikte dinleyecektik…

Yakın arkadaşı Önder Focan okuduğum bir röportajında şunları söylemiş Nükhet Ruacan için: "Bu işin duayenlerinden biri olmasının, çok iyi bir müzisyen olmasının yanı sıra çok kişiyi yetiştirmiş bir isimdi. Bu alanda verdiği emekleri dolayısıyla da hiç unutulmayacaktır."

Unutulmayacak bir isim Nükhet Ruacan…

Müzisyenliği, insanlığı ve geride bıraktığı güzellikleri ile…

Blognot: Nükhet Ruacan için yarın Moda Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek. Sanatçının cenazesi törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek…
 
Toplam blog
: 47
: 2023
Kayıt tarihi
: 29.07.06
 
 

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı “Piyano” ve “Kompozisyon ve Orkestra Şefliği” ..