Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '17

 
Kategori
Psikoloji
 

Huzur Nedir? Nasıl Elde Edilir?

Huzur Nedir? Nasıl Elde Edilir?
 

Ne güzel bir kelime değil mi Huzur? Ne demek Huzur? Sözlükte birkaç anlamı var: “Yanında hazır olmak, mevcud olmak”. Diğer bir anlamı da “Rahatlık, gönül ferahlığı”. İki farklı anlamı var gibi görünmekle birlikte aslında iki manası da birbiri ile çok iç içe.

Nasıl mı? Şöyle: İnsanın kalbinde manevi huzuru ve gönlünde ferahlığı hissedebilmesinin yegâne yolu her daim Allah’ın huzurunda olduğunu bilmesi, bunu idrak etmesi, içselleştirmesi ve her an hissetmesinden geçer.

Neden mi? Şöyle: İnsan kainat içinde binlerce tehlikeler, marazlar, hastalıklar içinde gayet aciz,gayet zayıf, gayet hassas bir varlık. Böyle bir kâinatta kendini yalnız, başıboş, sahipsiz hissetmek, her an ne tehlikenin başına geleceğini düşünmek son derece huzursuz edici bir his iken; kendini her an gören, onu gözeten, tehlikelerden esirgeyen, kâinattaki her şeyin dizgini ve anahtarı elinde olan Allah’ın huzurunda olduğunu bilmek bir o kadar huzur verici bir histir.

İşte onun için hepimizin imanımızı kuvvetlendirip Rabbi’mizi tanımaya, O’nun merhametini, şefkatini, esirgeyici ve bağışlayıcı olduğunu, bizi her an gözetici olduğunu ve O’nun her daim huzurunda olduğumuzu hissetmeye çok ama çok ihtiyacımız var. Ve o huzurunda olma halinin miracı olan namazı kılmaya da çok ama çok ihtiyacımız var…

Kısacası: Huzurlu Olmak İçin Huzur’da Olmak Lazım…

 

 
Toplam blog
: 37
: 1204
Kayıt tarihi
: 31.03.17
 
 

Hakikati salt aklına ve ilmine güvenerek aramak, karanlık bir gecede, ıssız bir çölde kafa feneri..